Cinnet
4,3

ekrbg
ekrbg

28 Eylül 2009 tarihinde eklendi
6 yıl önce hayatıma girmişti bu film...insan her seferinde izlerken hiç mi bıkmaz...sinemada görsellik nedir diyenleri kubrick in en sağlam filmiyle başbaşa bırakıyorum.film ve sinemanın ötesinde.inanılmaz...
sahan33
sahan33

24 Eylül 2009 tarihinde eklendi
Bu filmde hata olduğu söylenen sahneler bence kubrickin bilerek yaptığı şeyler.Böyle garip olaylar olan bir filmde gariplikleri bilerek yapmış bence.hata değil yaniBence tabii
erdenizpasali
erdenizpasali

15 Eylül 2009 tarihinde eklendi
Karanlık odada yüksek ses ve kulaklık ile izledim.. hala tüylerim diken diken.. stephen king romanı uyarlaması filmleri pek sevmem aslında.. rose red in bıraktığı kötü bir etki sanırsam.. Kubrick farkı burda çıkıyor ortaya.. Baştan sona sürükleyici ve sizi diken üstünde tutan bir yapım.. müziklerin bu kdr uyumlu olabileceği ender filmlerden biri.. o küçücük çocuktan da bu kdr güzel bir oyunculuk beklemezdim.. bravo! yanlız 2 puan kırmak zorundayım çünkü etlerin olduğu buzluğun kapısını sağdan açan görevli içeriye soldan açılmış bir kapıdan giriyor.. ahhh ah.. bir de banyonun kırılmış kapısının sol bölümünde kendiliğinden oluşan kırık.. jack sağ tarafını kırıyor.. sol taraf kendiliğinden kırılıyor.. nasıl bu ayrıntılar atlandı aklım almıyor.. sanırım kubrick in kapılarla bi sorunu var.. gelelim filmin sonuna.. kitabı okumadım fakat kitaba sağdık kalınarak yapılmış bir son olduğu kanısındayım.. filmin sonu hakkında birçok sayıda değişik yorum yapılabilir.. bazı boşlukların izleyiciye bırakılması oldukça hoşuma gitti.. 8/10
odinhan
odinhan

12 Eylül 2009 tarihinde eklendi
80li yılların başında çevirildiği düşünülürse,iyi bir gerilim.10/7
cftrcem
cftrcem

24 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
sadece oyunculuk. gerçekten ayakta alkışlanası. ama diğer açılardan bakarsak; malesef. 5.5/10
zagtarnat2341
zagtarnat2341

16 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
Bir Jack Nicholson hayranı olarak bu filmde gösterdiği performanstan dolayı kendisine yeniden hayran kaldım.Filme gelince, filmi yurtta arkadaşlarla yaklaşık 15 kişi birlikte izledik, yurtta yaptığımız korku gecelerine renk katsın diye :) fakat filmi izlerken ne korktuk nede gerildik tek gördüğüm iyi oyunculuktu kimden bahsettiğimi anlamışsınızdır.Eski kült filmlerden ama yurtta benim önerdiğim bir film olarak yeteri beğeniyi kimseden alamadığı için benden 6.510
nskmourinho
nskmourinho

3 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
İki üstad king ve kubrick in arasını acan bir film.King daha fazla gerilim korku isterken kubrick psikoloji ye yönelmiş.7.5/10
alba42
alba42

23 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
Jack nicholsonun oyunculuk dersi verdiği film. bir insan nasıl bu kadar karizmatik olabilir sorusunu sık sık sorabilirsin filmi izlerken. tabi bu soruyu sorabilecek kadar gerilmemişseniz. ayrıca film kubrick şovudur. yönetmenlik nasıl olur onun da dersi verilmiştir filmde. ayrıca stephen king bu filmden sonra çekilecek olan tüm stephen king uyarlamalarının sözleşmelerine 'filmle ilgili söz hakkına sahip olma' maddesi koydurmuştur. nedeni kubrickin kitabın çok dışına çıkarak yeni bir şey yaratmış olmasıdırAyrıca 'heres johnny' sahnesinin yaklaşık 50 denemede çekildiği film.
Sinem K.
Sinem K.

18 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
Stanley Kubrick, Stephen Kingin 'Medyum' romanını başarılı bir şekilde uyarlamış.Filmin sonu da kitaptaki gibi olsaymış keşke... Kitabın geniş özetini filmi izledikten sonra okumanızı tavsiye ederim. 10/9http://www.bilgicik.com/yazi/medyum-stephen-king-roman-kitap-ozetleri/
gogola
gogola

18 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
Jack ın oyunculuğu ve çekimler film i ancak 6 yapıyor. bu puandan bir puan bile fazla olmaz.
kardelend
kardelend

22 Haziran 2009 tarihinde eklendi
orta halli bir film. stanley zekası yada inanılaz bir gerilim yok. senaryonun sınırlarında çekilmiş normal bir film.filmi öne çıkaran tek şey jack nicholsonın oyunculuğu.karakterin tamamen içine girmiş. 10/6
arsev17
arsev17

19 Haziran 2009 tarihinde eklendi
Çok film izlemiş biri olarak shining benim için hala kötü bir konumda. Derdim atışmak değil, doğru yorumlar yazmaya çalışmak, Emre senin eleştirine yönelik yazmıştım bir önceki yorumumu, ama gördüm ki birazda kendimi eleştirmem gerekiyor. O yüzden fikrine saygı duyuyorum ve izleyeceklere bırakıyorum yorumu.
emre25521991
emre25521991

16 Haziran 2009 tarihinde eklendi
Tabiki herkes sanattan anlamak zorunda değil ama az da olsa bir filme emek veriliyorsa biz izleyenler o filmi eleştirirken daha seçici kelimeler kullanmalıyız.Bu film popüler Türk sineması filmi olsaydı herşeyi diyebilirdik çünkü gerçekten popüler sinema adına yapılan şeyler çok kötü.Tamamiyle gişeye yönelik yapılan ucuz ve özensiz yapıtlar.Ama The Shining kesinlikle bir dahinin insaları etkileme isteğinden oluşmuş bir saygı duruşu.Birde filmin başındaki sözde hatalı helikopter çekimlerine gelelim.Kubrick bu hatayı yapacak kadar amatör değildi.Bu olsa olsa dahinin seyirciye oynadığı görsel bir oyundur.Beğenmediği şeyi karalamaya çok meraklı olan insanımız böyle düşünemeyecek kadar körleştirilmiş.
beratto
beratto

13 Haziran 2009 tarihinde eklendi
Gelmiş geçmiş en başarılı gerilim filmi.Tam bir başyapıt.Kubrick ustaya şapka çıkartmak lazım.
teoberk3131
teoberk3131

10 Haziran 2009 tarihinde eklendi
Müthiş bir film. Çok sanatsal. Çekim açıları muhteşem. Simetri var. İnanmıyorsanız ekranın ortasına ayna koyun bakın. Ben denedim ve gerçekten simetrik olduğunu görünce dahada bir şevkle izledim. bunların hepsi bi filmi film yapan kıstaslar. gerisi yalan.