Cinnet
4,3

nopasaran-2
nopasaran-2

20 Nisan 2010 tarihinde eklendi
Jack NicholsonHollywoodda bu filme gidebilecek belki de tek isim.En iyi S.King uyarlamalarından 10/8...
ozzy-badd
ozzy-badd

2 Ağustos 2011 tarihinde eklendi
Gerildim desem yalan olur . Ancak zaten filmin asil amacinin 'germek' oldugunu düsünmüyorum ... Jack Torrence karakteri üzerine bir film , bir karakter gerilimi ... Kubrick kamera arkasinda , Nicholson da kamera karsisinda devlesmis , sadece bunun için bile izlenebilir ... 5/4 ...
deckard76
deckard76

6 Aralık 2009 tarihinde eklendi
2004 yılı yazında tv de bir sorun yüzünden vcd sini siyah-beyaz olarak izlemek sorunda kalmıştım.Cuma günü bir daha izledim.Kubrick usta bence ilk önce büyük oteli odaları ve uzun koridorları ile çok iyi kullanmış.Korku filmlerinde çok kullanılan hayalet gören çocuk(özellikle psişik güçleri olan)imgesini Danny karakteri ile sanat harikası düzeyinde yansıtmış.İkiz hayalet kızlar ve kanla dolan koridor sahneleri muhteşemdi.Tabii son olarak Jack Nicholson.Yavaş yavaş delirip ürkütücü bakışları ile gaddar bir caniye dönüşen Jack Torrance karakterinde aktör sinema tarihine geçen mükemmel ötesi bir performans sergilemiş.Başka bir aktörle bu kadar etkili olmaz dı film.Kubrick imzalı çok başarılı sağlam psikolojik korku gerilim ancak hayaletli ev filmlerinde favorim Changeling film.8/10
fthgzl79
fthgzl79

20 Kasım 2009 tarihinde eklendi
1980 yapımı bir başyapıtı yeni seyrettim iddia ediyorum 70 milyon Türk toplansın böyle bir film yapamaz hani derler ya gavurlar yapıyor abi beişte bu dur film dedikleri10/10
sasili
sasili

7 Kasım 2009 tarihinde eklendi
güzel film herşeyden ote.çok korkunç ve gerilimli değil.
-alp-
-alp-

14 Ekim 2009 tarihinde eklendi
Mükemmel. Sinema tarihinin yapı taşlarından. 10/10
ekrbg
ekrbg

28 Eylül 2009 tarihinde eklendi
6 yıl önce hayatıma girmişti bu film...insan her seferinde izlerken hiç mi bıkmaz...sinemada görsellik nedir diyenleri kubrick in en sağlam filmiyle başbaşa bırakıyorum.film ve sinemanın ötesinde.inanılmaz...
erdenizpasali
erdenizpasali

15 Eylül 2009 tarihinde eklendi
Karanlık odada yüksek ses ve kulaklık ile izledim.. hala tüylerim diken diken.. stephen king romanı uyarlaması filmleri pek sevmem aslında.. rose red in bıraktığı kötü bir etki sanırsam.. Kubrick farkı burda çıkıyor ortaya.. Baştan sona sürükleyici ve sizi diken üstünde tutan bir yapım.. müziklerin bu kdr uyumlu olabileceği ender filmlerden biri.. o küçücük çocuktan da bu kdr güzel bir oyunculuk beklemezdim.. bravo! yanlız 2 puan kırmak zorundayım çünkü etlerin olduğu buzluğun kapısını sağdan açan görevli içeriye soldan açılmış bir kapıdan giriyor.. ahhh ah.. bir de banyonun kırılmış kapısının sol bölümünde kendiliğinden oluşan kırık.. jack sağ tarafını kırıyor.. sol taraf kendiliğinden kırılıyor.. nasıl bu ayrıntılar atlandı aklım almıyor.. sanırım kubrick in kapılarla bi sorunu var.. gelelim filmin sonuna.. kitabı okumadım fakat kitaba sağdık kalınarak yapılmış bir son olduğu kanısındayım.. filmin sonu hakkında birçok sayıda değişik yorum yapılabilir.. bazı boşlukların izleyiciye bırakılması oldukça hoşuma gitti.. 8/10
alba42
alba42

23 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
Jack nicholsonun oyunculuk dersi verdiği film. bir insan nasıl bu kadar karizmatik olabilir sorusunu sık sık sorabilirsin filmi izlerken. tabi bu soruyu sorabilecek kadar gerilmemişseniz. ayrıca film kubrick şovudur. yönetmenlik nasıl olur onun da dersi verilmiştir filmde. ayrıca stephen king bu filmden sonra çekilecek olan tüm stephen king uyarlamalarının sözleşmelerine 'filmle ilgili söz hakkına sahip olma' maddesi koydurmuştur. nedeni kubrickin kitabın çok dışına çıkarak yeni bir şey yaratmış olmasıdırAyrıca 'heres johnny' sahnesinin yaklaşık 50 denemede çekildiği film.
Sinem K.
Sinem K.

18 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
Stanley Kubrick, Stephen Kingin 'Medyum' romanını başarılı bir şekilde uyarlamış.Filmin sonu da kitaptaki gibi olsaymış keşke... Kitabın geniş özetini filmi izledikten sonra okumanızı tavsiye ederim. 10/9http://www.bilgicik.com/yazi/medyum-stephen-king-roman-kitap-ozetleri/
arsev17
arsev17

19 Haziran 2009 tarihinde eklendi
Çok film izlemiş biri olarak shining benim için hala kötü bir konumda. Derdim atışmak değil, doğru yorumlar yazmaya çalışmak, Emre senin eleştirine yönelik yazmıştım bir önceki yorumumu, ama gördüm ki birazda kendimi eleştirmem gerekiyor. O yüzden fikrine saygı duyuyorum ve izleyeceklere bırakıyorum yorumu.
emre25521991
emre25521991

16 Haziran 2009 tarihinde eklendi
Tabiki herkes sanattan anlamak zorunda değil ama az da olsa bir filme emek veriliyorsa biz izleyenler o filmi eleştirirken daha seçici kelimeler kullanmalıyız.Bu film popüler Türk sineması filmi olsaydı herşeyi diyebilirdik çünkü gerçekten popüler sinema adına yapılan şeyler çok kötü.Tamamiyle gişeye yönelik yapılan ucuz ve özensiz yapıtlar.Ama The Shining kesinlikle bir dahinin insaları etkileme isteğinden oluşmuş bir saygı duruşu.Birde filmin başındaki sözde hatalı helikopter çekimlerine gelelim.Kubrick bu hatayı yapacak kadar amatör değildi.Bu olsa olsa dahinin seyirciye oynadığı görsel bir oyundur.Beğenmediği şeyi karalamaya çok meraklı olan insanımız böyle düşünemeyecek kadar körleştirilmiş.
MeLaNCH0L1c
MeLaNCH0L1c

12 Şubat 2009 tarihinde eklendi
Oyunculuk denen şey bu olsa gerek... Ve gerçek Jack Nicholson oyunculugu da bu olsa gerek... Bir psikopat rolü bu kadar mı iyi yapılır ? Ama şu bir gerçek film bi baş yapıt değil :) Gerilim yönünden çok oyunculuk yönü üstün olan bir film... Ama gerilim sahneleri de iyi olan bir film. Gerilim açısından 10/7, Oyunculuk açısından 10/10 yani ortalama (10+7)/2= 8,5 :)
cudiferat
cudiferat

25 Ocak 2009 tarihinde eklendi
Arkadaşlar açıkça konuşmak gerekirse; sanatsal açıdan da biçok film izledim, stanley kubrick in de izlediğim 5. filmiydi bu. ama doğruyu söylemek gerekirse bi şaheser muamelesi yapmak şaheserlere hakaret olur.

J. Nchlsn ın oyunculuğu zaten filmi taşıyan başlıca öge ama onun haricinde korku filmi bile diyemiyorum ama iyi bir gerilim filmi diyebilirim en fazla.

7,9/10
Dipnot: İnsanı geren ikinci bi faktörde filmin Müzikleri ve Giriş Sahnesi; dikkat derim. . .
filmdenanlar
filmdenanlar

22 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
filmin yapıldığı döneme bakıp da şu an bile ilğiyle izleniyor olması vede aldığı puana bakıp bile direkt izlenebilecek bir film.izlediğim en iyi gerilim filmlerinden biri.film dakika dakika sizi geriyor. bu arada jack nicholson dan başkası da herhalde bu rolün hakkını veremezmiş