Moriarty
24 Temmuz 2024 tarihinde eklendi
Yazar Jack Torrance'ın kendi kendisiyle savaşı,kahramanımız içindeki canavarı zaptetmeye çalışıyor.Bu arada bir filmin Kubrick filmi olduğunu müziklerinden anlayabilirsiniz.
Belki de dünyanın en iyi korku filmi olabilir. Gerek kamera açılarıyla, gerek gerici atmosferiyle, gerek müzikleriyle gerekse Jack Nicholsan'ın oyunculuğuyla özelliklede efsane finaliyle tam bir şaheser. Stanley Kubrick'in bir sinema dehası olduğu şimdi öğrendim. Her karesin bir gönderme ve bir detay var. Hatta o kadar detaylı film ki özel olarak kafa yordum. Finaliyle ilgili tam bir sonuca varamadım. Kubrick finalinin ne olduğunu izleyicinin yorumuna bıraktı. Kesinlikle eşi benzeri olmayan bir başyapıt!
"The Shining" izlediğim en başarılı en sağlam filmlerden biri. 19 yaşına kadar bu filmi izlememiş olmama inanamıyorum. Film senaryosuyla, alt mesajlarıyla, oyuncularıyla tam bir başyapıt. 1980 yılında olmasına rağmen manzaralar çok başarılı şekilde çekilmiş. Aynı şekilde Jack Nicholson'un delirmeye başladığı sahneler de pek çok farklı açıdan çekilmiş. Bunu çok beğendim. Genelde filmlerde ucu açık sonlar görmekten hoşlanmam fakat bu film bambaşkaydı. Ucu açık filmlerdeki belirsizlik mantıksızlık beni çok rahatsız eder. Fakat burada birkaç alternatif var ve düşününce film hepsine çekilebilecek bir yerde. Nereye çekerseniz çekin mantık bir şekilde oturuyor. Bunu daha önce kaç filmde gördüm bilmiyorum. Gerçekten çok başarılı. Söz etmek istediğim bir konu da Jack Nicholson ve Danny Lloyd'un oyunculukları. O kadar iyiydi ki bazı sahneleri tekrar tekrar izledim. Nicholson'un rüya görmüş gibi yaptığı sahne, barmenle konuşması, eşinin kitap yazmadığını fark ettiği sahnede yaptıkları tartışma... Sesi, tonlaması, mimikleri, hareketleri... Her şeyiyle çok iyiydi. Eşinin bazı sahnelerinden hoşlanmasam da pürüz olarak bile görmüyorum. Beğendiğim filmler arasında ilk 10'a girebilecek bir film. 5/5 04/07/2020
En sevdiğim gerilim filmi. Jack Nicholson, en sevdiğim 3 aktörden biridir. Muhteşem oyunculuk. spoiler: O odaya kan dökülen ikonik sahneler, ikiz kardeşler, arkada sizi geren o efsane müzik, Jack Nicholson oyunculuğu ve o garip fotoğraflı son . spoiler: Yanlış hatırlamıyorsam filmin yapımcılarının açıklamasına göre aslında reenkarnasyon ile Jack tekrar doğmuş ve o önceki hayatında yaşadığı gibi cinnet geçirmiş gibi garip bir şey yapmak istemişler ve de başarmışlar.
İlk defa etkilendiğim bir filmi rüyamda gördüm :) Gerçekten mükemmel bir film hem dönemine göre hem tüm zamanlara göre. Korkuyu göstermekten ziyade hissettirdiği için bu kadar etkiledi kuvvetle muhtemel...
1980 de bu kadar başaırılı bir psikolojik gerilimm, oyunculuk okadar etkileyiciki filmin uzunluğuna ragmen geçen zamanı hissettirmeyen bir yapım. Bir stanley kubrick klasiği.
harikaharikaharikaharikaharika...böylesi bir oyunculuk,böylesi bir hikaye,böylesi bir rahatsızlık başka hangi filmde var'kült olmayı haketmiş..hem de nasıl haketmiş..film hakkında hiç bir şey bilmediğim halde bütün filmin gidişatını sahne sahne tahmin ettim ve çıktı.. sanki filmdeki parıldamayı yaşadım..sonumu bu film kadar parıltılı ve korkunç görüyorum :D
Tam bir psikolojik gerilim, bu konuya örnektir bence bu film. Görüntü kalitesi mükemmel 1980 değil de sanki geçen yıl çekilmiş gibi. Müzikler de süperdi tiz sesler insanı gerçekten geriyor. 10/10
Bu filmi izledikten sonra açıkçası hiçbir korku filmi bende bu filmde yaşadığım korku zevkini yaşatamadı.
Film tam bir usta işi Jack Nicholson resmen şov yapmış... Filmde öyle 1-2 nokta var ki korkudan kanınız donuyor ve yerinize adeta saplanıyorsunuz bence çok iyi film böyle korku filminin bir daha geleceğini sanmıyorum o yüzden 10/10 korkunun zirvesi...
Bu filme sıkıcı diyenler bilmem neler falan filn boş laflar bunlar.Bu film bir başyapıt istediğiniz yere bakın.sinemadan anlayana sorun.arkadaşlar sinemadan anlıyosanız sanatsal ve ilm hakında yorum yapın.yazılarınıza neden bunaltıcı oldugunu yazın daha önce stanley ustanın filmlerini izlemediyseniz bu sizn ayıbınız.filme gelince aslında anlatmy gerek yok kesinlikle izleyin hatta fırsatınız arsa imdb top25 izleyin.izleyin sinemayı anlayın bu ülkedeki sinema kültürü zenginleşsin artık.gittikçe kötüye idiyor yesilcam zamanı daha iyiydi hemde o şartlara bakılınca.nerde şener şen gibi kemal sunal gibi tarık akan gibi vb hem ağlatan hem güldüren insanlar.buradaki oylamada bile esilcam gilmleri daha fazla oy almıştır.izleyin yine diyorum imdb top250 yi komple izleyim sinema nedir anlayın.çok bilmişlik yaptığımı sanmayın ben bunu bizler için diyorum.Saygılar
Türkçesi Cinnet orjinali ise Parlamak olan Shining filmi, yaratıklar, zebaniler ve vampirler olmadan da korkunun olduğunu ispatlayan filmlerden. Zaten Stephen King okumuş ve filmlerini izlemiş olanlar ince bir şey hissediyorlar;zira Kingin kendine has bir üslubu var biliyoruz. Bilmiyorum ama ben filmi izlerken bunu hissettim. (merak edenler filmin içinde zenci adam ile çocuğun konuşmasını izlesinler.)Sıra gelelim Jack Nicholsonun oyunculuğuna...Cinnet geçiren bir adam neye benzer.Merak edenler Jack Torrance karakterini en iyi oynayan adama Jack Nicholsona baksın.Jack Torrance korku sinemasının kadrolu psikopatları arasına girdi bile (diğerleri Freddy Krueger, jason voorhees gibi)...Action sevenler sıkılabilir ama korku severlerin bir numarası...