Cinnet

Nicholson, döktürmüş...
rudeonerudeone
rudeonerudeone

30 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
kingin bir işini kubrickin yönetmiş olması zaten başlı başına inanılmaz bir ilgi topluyor.merak ettiriyor.ben kendi adıma bu dünyaca ünlü filmi,pek çok ankette eleştiride tüm zamanların en korkunç,en geren filmleri sıralamasında her zaman ilk sıralarda yer alan bu filmi biraz geç izlediğim için pişmanım.fakat bu film tarihin en büyük filmlerinden birini kaçırdığım için değil maalesef,sadece söylecek sözlerimin biraz geç söylenecek olmasından.şimdi öncelikle bu filmi günümüzde izlediğimiz zaman korku hissetmiyoruz,fakat yüksek bir gerilim var orası kesin.bunda yönetmenin müzik kullanımından otel banyosundaki duvar kağıdı rengine kadar pek çok tercihi de büyük rol oynuyor.tabii belki de en büyük pay kendisini hiç de kasmadan sinemanın en arızalı ifadelerinden birine sahip olabilen jack nicholsonın.duvall da film boyunca üstüne düşeni yapabiliyor bu arada.yani kısacası ortam harika oluşturulmuş.zaten mekanlar bile tek başlarına insanı rahatsız edebiliyor.ve the shining bazı açılardan sinemaya yenilikler getiren bir film aynı zamanda.çekim teknikleri,kamera kullanımları gibi.bu tarz özelliklerini bir kenara koyarsak inanılmaz etkileyici de gelmedi açıkçası.daha fazla şey bekliyor insan bu kadar övgüden sonra.tamam 30yıl önce çekilmiş,pek çok günümüz filmi ondan etkilenmiş,o zamanlara göre orjinalliğin tavan yaptığı bir filmmiş ama kendi adıma izlediğim en gerici ya da korkutucu çalışma değildi.kubrick elini attığını anında belli ediyor dediğim gibi.aynı şekilde king de.sırf bu yüzden bile izlenebilir the shining.
jamesbond-2
jamesbond-2

14 Şubat 2011 tarihinde eklendi
Yeni izleme olanağı buldum tabi öncelikle jack nicholsonun oyunculuğundan bahsetmeye gerek yok zaten herkes gerekeni fazlasıyla yazmış ekliycek bişiy yok.Filmle ilgili müzikler gerçekten 10 numara olmuş ama onun dışında gerilim filmlerini severim ama bunda öyle çok aman aman gerildiğim irkildiğim bir sahne de yoktu açıkçası bilmiyorum belki ben diğer insanlara göre farklıyım ama bence bir gerilim filmi olarak normal boyuttaydı bence ne bir başyapıt ne de bazı arkadaşların dediği gibi saçma,kötü bir film belki 2011 yılında izleyince böyle bir etki yaratıyor tabi 1980 yılında izlemek başka şu an ama genel olarak değerlendirdiğimde kesinlikle güzel bir film ama şunu da söylemeliyim stanley kubrickin daha iyi filmlerini de gördüm bence 8/10
Mert H
Mert H

27 Şubat 2026 tarihinde eklendi
Klasik bir korku filmi gibi başlamıyor; daha çok yavaş yavaş insanın içine işleyen bir gerilim var. İlk başlarda tempo sakin ama otelin o boş ve soğuk havası bile tek başına gerilim yaratıyor. Jack Nicholson’ın performansı filmi taşıyor diyebilirim. Karakterin yavaş yavaş değişimini izlemek hem ilginç hem de ürkütücü. Özellikle bazı sahneleri var ki, izledikten sonra akıldan çıkmıyor. Filmde jump scare yok fakat psikolojik olarak bolca korku ögesi var. Klasikleşen bir korku filmi.
Engin Yüksel
Engin Yüksel

5 Ocak 2015 tarihinde eklendi
bu filmi film yapan asıl faktörün olağanüstü Jack Nicholson performansı olduğunu hepimizi biliyoruz 8/10
beck31
beck31

16 Şubat 2007 tarihinde eklendi
jack kroll un da dedigi gibi ’tarihteki ilk destansi korku filmi’. Her neyse belki bicok kez yorum yazdım yada yazmadım hatırlamıyorum acikcasi yanliz oyunculari ve herseyiyle harika bir filmdi bu arada ilk yazilan 2 mesajdaki arkadasa katiliyorum...saygilar
Ilknur K
Ilknur K

3 Ocak 2006 tarihinde eklendi
gerilim olarak değerlendirsem gerilim sadece filmin sonlarında yaşanıyordu. Bence normal bir film. Evet oyuncular güzeldi ama konu the amillty horror un aynısıydı. Yani stefan king bu konuyu oradan esinlenerek yazmış kesinlikle. Ancak film başlarda sıkıcıydı gerçekten. Ama son sahneler güzeldi.
odinhan
odinhan

12 Eylül 2009 tarihinde eklendi
80li yılların başında çevirildiği düşünülürse,iyi bir gerilim.10/7
nskmourinho
nskmourinho

3 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
İki üstad king ve kubrick in arasını acan bir film.King daha fazla gerilim korku isterken kubrick psikoloji ye yönelmiş.7.5/10
Chev
Chev

5 Şubat 2007 tarihinde eklendi
oldukça gzl bir film stephan king in her filminide severim genelde zaten
ozzy-badd
ozzy-badd

2 Ağustos 2011 tarihinde eklendi
Gerildim desem yalan olur . Ancak zaten filmin asil amacinin 'germek' oldugunu düsünmüyorum ... Jack Torrence karakteri üzerine bir film , bir karakter gerilimi ... Kubrick kamera arkasinda , Nicholson da kamera karsisinda devlesmis , sadece bunun için bile izlenebilir ... 5/4 ...
Burakrises
Burakrises

27 Kasım 2010 tarihinde eklendi
gerçektende tam bir psikopat filmi diyalogları bile öyle' sana bişey yapmıyacağım tatlım sadece beynini havaya uçurucağım' 10/8.5-9
volkanick
volkanick

26 Mayıs 2014 tarihinde eklendi
Ortalama 6 yılda bir film çeken,detaycı ve simetri hastası Stanley Kubrick filmleri başlangıçta beni ç ki neredeyse bütün filmlerinde gizli mesajlar ve alt metinler kullandığını öğrenene kadar.
Bu film de ıssız bir otelde kalan bir ailenin korku-gerilim dolu hikayesi gibi dursa da yönetmen tamamen farklı konular hakkında pek çok mesaj saklamış filmin pek çok karesinde.
emreavcar
emreavcar

14 Ekim 2003 tarihinde eklendi
Psikolojik açıdan rahatsız edici, insanın sinirleriyle sonuna kadar oynayan bir başyapıt. Unutulmaz planlarla dolu, sinema tarihinin en iyi filmlerinden biri. Jack Torrance rolü için Nicholson'dan daha iyi bir seçim olamazdı herhalde... (10/10)
theyurdal
theyurdal

1 Kasım 2015 tarihinde eklendi
ben filmi izlerken kendimi içinde buldum çok gerilmesemde film güzel bir biçimde ilerliyordu korkudan ziyade psikolojik etkiler daha baskındı 10 üz 7.5