Hesabım
    2016 Televizyonunun Kazanan ve Kaybedenleri

    Geride bırakmaya hazırlandığımız 2016'da televizyon dünyasının kazanan ve kaybedenleri burada!

    Kazanan: Tartışma Programları Dinmeyen fırtınalı ülke gündemi, televizyonlarda en çok tartışma programlarına yaradı. Hemen her programın kendine has bir izleyicisi kitlesi var ve reyting sıralamalarında ilk 10'a giriyorlar.

    Kazanan: Netflix Bu yılın televizyon ve benzeri platformalardaki en büyük kazanan kuşkusuz Netflix. Ülkemize de giriş yapması ile beraber, Türk izleyicisine de hem Türkçe dublaj, hem Türkçe altyazılı olarak hizmet veren Netflix, 2016 başında Making a Murderer ile yaptığı çıkışı, Black Mirror, Stranger Things ve Gilmore Girls ile sürdürdü.

    Kaybeden: CW Romantik Komedileri Süper kahraman dizileri ile 0.8'lik bir ortalama izlenme oranı yakalayan CW'nin bu oranı, söz konusu Jane the Virgin, Crazy Ex-Girlfriend ve No Tomorrow olunca 0.3'e kadar düşüyor.

    Kazanan: NBC CBS Süper Bowl ile izlenme oranlarını yüksek tuttuysa da, bu yılın ulusal kanalları arasındaki en büyük kazananı, kanala Altın Küre adaylıkları da getiren yeni drama dizisi This is Us ile NBC oldu.

    Kazanan: Kiralık Aşk Son günlerde hakkında çıkan bitecek haberlerini yalanlayan Kiralık Aşk, karakterlerinin geçirdiği değişimler rağmen, son zamanların en çok izlenen romantik komedisi olmaya devam ediyor. Özellikle sosyal medya reytinglerinde hatrı sayılır bir yeri olan dizi, başrol oyuncuları Elçin Sangu ve Barış Arduç'u da kazananlar hanesine yazdırdı.

    Kaybeden: Scream Queens 22 Kasım itibariyle tüm zamanların en düşük izlenme oranını kaydeden Scream Queens, büyük ihtimalle bir sonraki sezonu göremeyecek.

    Kazanan: James Corden Bu yıl kuşkusuz James Corden'ın yılı! Late Late Show'un başarısının yanı sıra, Carpool Karaoke de internetin en sevilenlerinden.

    Kazanan: Hande Erçel Güneşin Kızları ile yakaladığı şöhreti, şu sıralar Aşk Laftan Anlamaz ile sürdüren Hande Erçel, bakalım adından daha ne kadar söz ettirecek?

    Kazanan: Grease Live NBC'nin HairSpray Live'i ile karşılaştırıldığında ezici bir üstünlük sağlayan Grease: Live, gerek atmosferi, gerek başarılı kastı, gerekse kalabılığın içindeki sadeliği ile alkışı hak etti, tabii reytingleri de.

    Kazanan: SuperFlash Supergirl ve Flash'ın crossover bölümleri, bu dizilerin bu sezonun adından en çok söz edilen süper kahraman dizisi olmalarına yaradı. The Flash zaten kanalın en çok izlenen dizisiydi, Supergirl de bu birleşme sayesinde kendisini iki numaraya taşıdı.

    Kaybeden: Thomas Gibson Sette bir senaristle yaşadığı tekmeli tartışmanın ardından, 12 yılın üzerine Criminal Minds kadrosundan çıkartılan Thomas Gibson için 2016 zor bir yıl oldu.

    Kazanan: FX'in Mini Dizileri Bu yıl Altın küre'ye de damgasını vuran The People v. O.J. Simpson, muhuteşem kadrosu ile FX'in en büyük kazanımlarından biriydi, tabii Fargo'yu da es geçmeyelim.

    Kaybeden: Agents of S.H.I.E.L.D. ABC'nin Salı akşamları 22.00 boşluğunu doldurma isteği üzerine, izlenme oranlarında %33'lük bir düşüş yaşayan dizi, bu yılın kaybedeni. 

    Kazanan: Emmy Rossum Yılın son günlerinde gelen bir haber de Emmy Rossum'dan oldu. Rossum, bir sonraki sezon için Shameless'daki rol arkadaşı William H. Macy'den daha fazla ücret isteyerek, geçmiş yıllardaki haksızlığın da ortadan kaldırılması için istekte bulundu. Yapım tarafından kabul edilen bu rakamın ne kadar olduğunu bilmiyoruz ama Emmy Rossum için hayli kazançlı bir yıl olduğu kesin.

    Kazanan: Diriliş Ertuğrul Trt1'in dönem dizisi Diriliş Ertuğrul, reyting listelerinin üst sıralarından eksik olmayaya bu yıl da devam etti.

    Kaybeden: Okan Bayülgen Bu yıl Altın Kelebek Ödülleri'nde Diriliş Ertuğrul'un en iyi dizi ödülü almasının ardından sarf ettiği sözlerle eleştiri oklarına maruz kalan Bayülgen'in programı da, bu sezonu açamadı.

    Kazanan: HBO Kablolu yayınlar arasında yine en çok kazanan kanallardan biri, ödüllere de aday olan Game of Thrones, Veep ve Westworld gibi yapımlara sahip olan HBO.

    Kaybeden: Yerli Diziler Yerli diziler, her ne kadar bazıları izlenme rekorları kırsa da, kan kaybetmeye devam ediyor. Bu yıl içerisinde başlayıp da şu an yayında olmayan, bir çırpıda sayabileceğimiz en az 15 yerli dizi var. Üstelik bu diziler arasında, kış sezonunda iddialı olarak yayına başlayan; Babam ve Ailesi, Familya, Altınsoylar, Kördüğüm gibi diziler mevcut. Yerli dizi izleyicilerinin 2017'den beklentisi bizce sadece daha kısa ve izlenebilir diziler. Yabancı kanalların 4 dizi ile doldurduğu akşam kuşağını 2 saati aşkın süreleri ile tek dizi ile dolduran kanallar ve bu kanallara iş üreten yapımcıların, bir an önce bu yanlıştan dönerek, hem set ekipleri, hem oyuncular hem de izleyiciler için daha insani şartlarda dizi çekmeleri dileği ile.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top