Hesabım
    70. Emmy Ödüllerine Damgasını Vuranlar!

    2018 Emmy Ödülleri töreninde hangi anlar öne çıktı?

    Prestijli Emmy ödülleri bu yıl 70. kez sahiplerine ulaşırken gece, her yıl olduğu gibi kazananların duygusal ödül konuşmalarına ve eğlenceli anlara ev sahipliği yaptı. İşte geçtiğimiz akşam Microsoft Theater’da düzenlenen ödül töreninde öne çıkan detaylar!

    Game of Thrones

    Gecenin en büyük kazananlarından biri Game of Thrones oldu. HBO’nun hit dizisi, güçlü rakiplerini geride bırakarak tarihinde üçüncü kez En İyi Drama dalında ödülü kazanmayı başardı.

    Claire Foy

    The Crown'daki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanan Claire Foy, ödülü dizideki partneri Matt Smith’e adadı. Foy ayrıca ödülü diziden ayrılırken kazandığı için buruk bir sevinç yaşadığını söyledi ve ekledi: “Hayatımın en sıradışı iki buçuk yılını yaşadım. Oynama şansına erişeceğimi hiç düşünmediğim bir rolde oynadım.”

    Peter Dinklage

    Game of Thrones’da Tyrion Lannister karakterine hayat veren Peter Dinklage yardımcı erkek oyuncu kategorisinde ödüle layık görüldü. Daha önceki ödül konuşmasında eşini unutarak gündem yaratan Dinklage, bu sefer eşi Erica’ya olan aşkını ve teşekkürlerini anmadan geçmedi.

    The Marvelous Mrs Maisel

    Komedi kategorilerinin tartışılmaz kazananı The Marvelous Mrs Maisel oldu. Amazon dizisi, En İyi Komedi Dizisi ödülünün yanı sıra yönetmen, senaryo ve kadın oyuncu dallarında ödülleri silip süpürdü.

    Amy Sherman-Palladino

    ABD ödül törenlerinde bir gelenek haline gelen küfür gafı bu töreni de es geçmedi. Yönetmen ödülünü kazanan Amy Sherman-Palladino çekim sürecini anlatırken F harfiyle başlayan ünlü küfürü ağzından kaçırdı.

    RuPaul's Drag Race

    RuPaul's Drag Race, En İyi Reality Yarışma Programı ve En İyi Sunucu dalları olmak üzere iki sürpriz ödülle ayrıldı.

    Henry Winkler

    HBO komedisi Barry’de boy gösteren Henry Winkler, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında ödülü kazandı. Kariyeri boyunca 6 kez Emmy ödülüne aday gösterilen usta aktör, ödülü ilk kez eve götürdü. Winkler ödül kabul konuşmasında “bu konuşmayı 43 yıl önce yazmıştım” diyerek izleyenleri güldürdü.

    Thandie Newton

    Westworld’deki performansıyla En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülüne uzanan Thandie Newton, “Tanrı’ya inanmıyorum ancak bu gece teşekkür edeceğim” dedi.

    SNL Müzikali

    Son dönemde sektörde en çok vurgulanan meselelerden biri olan “çeşitlilik” Emmy töreninde de kendisine yer buldu. Sahnede düzenlenen müzikal performansında Sterling K. Brown, RuPaul Charles, Kristen Bell ve Tituss Burgess gibi isimler sektörün bu büyük sorununa parmak bastı.

    Jeff Daniels

    Godless ile ödüle layık görülen Jeff Daniels, teşekkür konuşmasında sanatçıların sanatçı kalmasına izin verdiği için Netflix’e ve dizideki atı Apollo’ya teşekkür etti. Daniels ayrıca Apollo’nun aslında Jeff Bridges’ın True Grit’teki atı olduğunu açıklayınca eğlenceli anlar yaşandı.

    Black Mirror

    Black Mirror’ın en çok konuşulan bölümü olan “USS Callister” beklendiği gibi senaryo ödülünü kazandı. Dizinin yaratıcısı ve senaristi Charlie Brooker, türün başyapıtları Star Trek ve The Twilight Zone’a minnetini sundu.

    Glenn Weiss

    Son kazananımız sadece ödülü değil, sevgilisinin kalbini de kazandı. Glenn Weiss, ödül konuşması sırasında sevgilisine evlenme teklifi etti.

    Peter Dinklage

    Game of Thrones’da Tyrion Lannister karakterine hayat veren Peter Dinklage yardımcı erkek oyuncu kategorisinde ödüle layık görüldü. Daha önceki ödül konuşmasında eşini unutarak gündem yaratan Dinklage, bu sefer eşi Erica’ya olan aşkını ve teşekkürlerini anmadan geçmedi.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top