Hollywood’un efsane isimlerinden Tom Cruise, 16 Kasım’da düzenlenen Governors Awards gecesinde Akademi Onur Ödülüne kavuştu. Ödülü, şu sıralar Cruise’la birlikte 2026’da vizyona girmesi planlanan isimsiz yeni projesi üzerinde çalışan yönetmen Alejandro G. Iñárritu takdim etti. Törene, Cruise’un kariyeri boyunca sinemaya duyduğu tutkuya, seyirciyle kurduğu bağa ve film üretiminin hayatındaki dönüştürücü yerine dair yaptığı etkileyici konuşma damga vurdu.
Cruise, sahneye adım atar atmaz sinemanın kendisi için ne ifade ettiğini şu sözlerle dile getirdi:
“Sinema beni dünyaya götürüyor. Farklılıkları anlamayı, ortak insanlığımızı görmeyi sağlıyor. Nereden gelmiş olursak olalım, o salonda birlikte gülüyoruz, birlikte hissediyoruz, birlikte umut ediyoruz. İşte bu yüzden sinema benim için önemli. Film yapmak benim yaptığım şey değil; bu benim kim olduğum.”
Konuşmasında kendi sinemaseverlik başlangıcına da dönen yıldız, çocukluğunda sinemaya duyduğu hayranlığı şu sözlerle anlattı:
“Sinemaya olan sevgim hatırladığım en eski yaşlara dayanıyor. Karanlık bir salonda oturan küçük bir çocuktum ve o ışık huzmesinin ekrana patlarcasına yansımasını izledim. Bir anda dünya, bildiğimden çok daha büyük hale geldi. Kültürler, hayatlar, manzaralar önümde açıldı. Bu, bende bir kıvılcım yaktı: macera isteği, bilgi açlığı, insanlığı anlama arzusu… O ışık, dünyayı keşfetme isteğimi uyandırdı ve o ışığı hayatım boyunca takip ettim.”
Dört Oscar adaylığı bulunan Cruise; “Born on the Fourth of July”, “Jerry Maguire”, “Magnolia” ve yapımcısı olduğu “Top Gun: Maverick” ile geçmişte Akademi’nin kapısına defalarca dayanmıştı. Bu yıl verilen Onur Ödülü ise kariyerinin sinema tarihinde bıraktığı kalıcı izleri taçlandırıyor.
Gecede ayrıca koreograf Debbie Allen, yapım tasarımcısı Wynn Thomas ve sağlık sorunları nedeniyle törene gelemeyen Dolly Parton da ödüllendirildi. Kırmızı halı ise Jennifer Lawrence’tan Michael B. Jordan’a, Sydney Sweeney’den Emma Stone’a sezonun iddialı yıldızlarıyla dolup taştı. Ünlüler, kırmızı halıda şıklık yarışına girdi.
Cynthia Erivo
Getty
Ariana Grande
Getty
Elle Fanning
Getty
Jennifer Lopez
Getty
Jennifer Lawrence
Getty
Emma Stone
Getty
Mia Goth
Getty
Sydney Sweeney
Getty
Hailee Steinfeld
Getty
Gwyneth Paltrow
Getty
Kristen Stewart
Getty
Emily Blunt
Getty
Anya Taylor-Joy
Getty
Natalie Portman
Getty
Kate Hudson
Getty
Kaitlyn Dever
Getty
Amanda Seyfried
Getty
Jonathan Bailey
Getty
Octavia Spencer
Getty
Dakota Johnson
Getty
Lucy Liu
Getty
Tessa Thompson
Getty
Jacob Elordi
Getty
Leonardo DiCaprio
Getty
Austin Butler
Getty
Kate Winslet
Getty
Teyana Taylor
Getty
Oscar Isaac
Getty
Rose Byrne
Getty
Josh O’Connor
Getty
Jeremy Allen White
Getty
Michael B. Jordan
Getty
Hugh Jackman
Getty
Colin Farrell
Getty
Jeremy Strong
Getty
Alexander Skarsgård
Getty
Chloé Zhao
Getty
Dwayne Johnson
Getty
Ben Stiller
Getty
Yorgos Lanthimos
Getty