Ayvalık'ta Sıcak Bir Melodram: Ata Demirer, Dokuzuncu Filmi "Pervaneler"in Setinde Basınla Buluştu!
yazan: İdil Hazal Acar

Yönetmenliğini Hakan Algül'ün üstlendiği BKM yapımı film, güçlü oyuncu kadrosu ve Ege'nin sıcacık atmosferiyle 8 Ocak 2027'de izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor.

BKM

Ata Demirer, dokuzuncu uzun metraj projesi olan "Pervaneler" için bir kez daha kamera karşısına geçti. BKM yapımı filmin Ayvalık'taki setinde İstanbul’dan gelen basın mensuplarını ağırlayan sanatçıya; yönetmen Hakan Algül ile oyuncular Furkan Andıç, Algı Eke, Şifanur Gül, Ebru Cündübeyoğlu, Ülkü Duru, Murat Kılıç ve Ali İpin eşlik etti. Çekimlerin son günlerine yaklaştıklarını belirten Demirer, projenin perde arkasını ve hislerini şu sözlerle paylaştı:

"Önce bir karakter doğuyor ve birkaç yıl kendi aramızda bizi eğlendiriyor. Zaman içinde o karakterin etrafında bir hikâye kurma fikri gelişiyor. ‘Pervaneler’in hikâyesinin bugünkü haline gelmesi de üç dört yıllık bir sürecin sonunda oldu. Çok güzel bir ekip olduk. Herkes karakterini büyük bir özenle ve çok güzel canlandırıyor. Hikâyeyi birlikte büyüttüğümüzü görmek benim için ayrıca mutluluk verici. Film çekildikten sonra artık sizden çıkıyor ve kendi yolculuğuna başlıyor. Bundan sonra seyirciyle buluşacak ve kendi hayatını yaşayacak. ‘Pervaneler’in bizden çıkıp seyirciye doğru yolculuğunu izlemek çok keyifli olacak. Ben de o buluşmayı büyük bir heyecanla bekliyorum."

BKM

Demirer, filmde kızı Ahsen’i canlandıran Şifanur Gül ile olan uyumuna da değinerek, "Şifanur filmde kızımı oynuyor. Zaten biraz tıpatıp aynıyız." esprisiyle sette neşeli anlar yaşattı. Ata Demirer ile sekizinci kez ortak bir filme imza atan yönetmen Hakan Algül ise filmin atmosferine dair, "Güzel, sıcak ve neşeli bir film oldu. Hikâyemizin tamamı Ayvalık’ta geçiyor. Umarım ‘Pervaneler’, kışın seyircinin içini ısıtan filmlerden biri olur." değerlendirmesinde bulundu.

"Bana Eski Türk Filmlerindeki O Tanıdık Duyguyu Hatırlatıyor"

Basın buluşmasında söz alan oyuncular, canlandırdıkları karakterleri ve set ortamının samimiyetini kendi cümleleriyle anlattı. Filmde Ahsen karakterine hayat veren genç oyuncu Şifanur Gül, "Ahsen, kendini gerçekleştirmekten çekinmeyen, duygularını göstermekten korkmayan bir genç kadın. Böyle bir karakteri canlandırmak, Ata Demirer’le ve bu ekiple çalışmak benim için müthiş bir gurur." dedi.

Ali rolünü üstlenen Furkan Andıç ise senaryonun nostaljik havasına vurgu yaparak duygularını şöyle aktardı:

"Hikâyenin çok sıcak ve samimi bir tarafı var. Bana eski Türk filmlerindeki o tanıdık duyguyu hatırlatıyor. Komedinin yanında mutluluğu, hüznü ve hayatın içinden pek çok duyguyu barındırıyor. Böyle bir filmin parçası olduğum için çok mutlu ve gururluyum."

BKM

Merve karakterini canlandıran Algı Eke de filmin tür zenginliğine dikkat çekerek, "‘Pervaneler’ çok hoş, çok sıcak bir melodram. İçinde mizah da var, duygu da var. Hikâyenin ve karakterlerin seyircide güzel bir karşılık bulacağına inanıyorum." açıklamasını yaptı.

İlk Kez Partner Olan İkiliden 'Ev Hissi' Vurgusu

Filmde Esma karakterini canlandıran Ebru Cündübeyoğlu, Ata Demirer ile uzun süredir tanışmalarına rağmen ilk kez kamera karşısında partner olduklarını ifade etti. Cündübeyoğlu setteki atmosferi şu sözlerle özetledi:

"Ata’yla uzun yıllardır tanışıyoruz ama ilk kez bu filmde partner olduk. ‘Pervaneler’in çok sıcak ve samimi bir dünyası var. Komedisiyle, hikâyesiyle seyirciye tanıdık bir ‘ev hissi’ vereceğini düşünüyorum. Sette kurduğumuz güzel uyum ve samimiyet de ekibin bütününe yansıdı."

BKM

Zengin bir oyuncu kadrosuna sahip olan yapımda; Ata Demirer, Furkan Andıç, Algı Eke, Şifanur Gül ve Ebru Cündübeyoğlu'nun yanı sıra Ali İpin, Ülkü Duru, Berkay Tulumbacı, Cemil Büyükdöğerli, Buğra Ağalday, Murat Kılıç, Gökçen Gökçebağ, Serhat Özcan, Kübra Balcan, Arda Başkan, Ediz Akşehir, Emre Şen ve Ozan Bengi yer alıyor.

Ata Demirer’in gözlem gücünü ve samimi mizahını yansıtan "Pervaneler", 8 Ocak 2027’de sinemaseverlerle buluşacak.

1

BKM

2

BKM

3

BKM

4

BKM

5

BKM

6

BKM

7

BKM

8

BKM

9

BKM
İdil Hazal Acar
İdil Hazal Acar
-İçerik Editörü
Sanat filmleri ithal ederek başladığı kariyerinde, farklı formatlarda sinema içerikleri üretmeyi sürdürüyor. ODTÜ’de aldığı Felsefe eğitimini; romancı, eleştirmen ve senarist kimlikleriyle harmanlayarak gişe rekortmeni filmler ve festival seçkileri arasında aynı tükenmeyen merakla mekik dokuyor.
Benzer Haberler