Hesabım
    Sinema ve Televizyonun En İyi Riddler Tasvirleri

    Yarın vizyona girecek "The Batman" filminde Paul Dano'yu Riddler olarak izleyeceğiz. Gelin filmin öncesinde, diğer Riddler performanslarına birlikte bakalım..

    Matt Reeves'in merakla beklenen "The Batman" filmi yarın vizyona giriyor. Robert Pattinson'ın Batman olarak karşımıza çıkacağı filmde, Batman'i azılı düşmanlarından Riddler ile mücadele ederken izleyeceğiz. Filmde Riddler'a başarılı oyuncu Paul Dano hayat veriyor. 

    2022'nin en çok merak edilen filmlerinden biri olan "The Batman"in nihayet seyirciyle buluşuyor olmasının şerefine, sinema ve televizyondaki en dikkat çeken Riddler performanslarını bu galerimizde derledik...

    Yeşil kostümleri, tuhaf bilmeceleri ve soru işaretleriyle tanınan Riddler, gerçek adıyla Edward Nygma (E.Nygma - enigma: bilmece) Bill Finger ve Dick Sprang tarafından 1948 yılında yaratıldı. En az Joker kadar ilgi çeken bir Gotham kötüsü olan Riddler, Batman'in sinema ve televizyon uyarlamalarında da sıkça kendisine yer buldu.

    Christopher Nolan'ın Kara Şövalye üçlemesi, Batman'e ayakları yere basan ve ciddi bir hava katmışsa da bu filmlerde Riddler yer almıyordu. Dolayısıyla Paul Dano, Jim Carrey'den sonra bir sinema filminde Riddler'ı canlandıran ilk oyuncu olacak ve filmin tanıtım görsellerinden, fragmanlarından ve genel atmosferinden anlaşıldığı üzere, daha önce hiç görmediğimiz tarzda gerçekçi, karanlık ve oldukça ürkütücü bir Riddler performansı ortaya koyacak.

    "The Batman" 4 Mart'tan itibaren sinemalarda!

    Frank Gorshin

    Riddler ilk kez Frank Gorshin tarafından, 1960'lı yılların Adam West'li Batman dizisinde ve aynı dizinin devamı olan 1966 yapımmı Batman filmnde canlandırıldı.

    Frank Gorshin

    Komedyen, yeşil kostümünün içindeki canlı ve manik Riddler tasviriyle Emmy'e aday gösterildi.

    Jim Carrey

    Val Kilmer'ı Batman olarak izlediğimiz Batman Forever'da Jim Carrey'i de Riddler rolüyle izledik.

    Jim Carrey

    Carrey'nin Ridler performansı 1990'lı yıllarda Ace Ventura ve The Mask gibi filmlerdeki abartılı gülünçlüğünü yansıtıyordu.

    John Glover

    Çizgi film olmasına rağmen, 1990'lardaki Batman filmlerinden daha ciddi bir atmosfere sahip olan Batman: The Animated Series dizisinde Riddler'a sesiyle hayat veren isim John Glover oldu.

    John Glover

    Glover, Emmy ödüllü dizide, eski işvereninden intikam almak isteyen bir bulmaca tasarımcısı olan Edward Nygma'yı seslendirirken şeytani bir şakacılığa başvuran performansıyla büyük beğeni topladı.

    Robert Englund

    2000'lerin ortalarından sonlarına kadar süren The Batman çizgi filmi, Riddler'ın çok daha karanlık bir versiyonunu karşımıza çıkardı. Buna uygun olarak karakteri "Elm Sokağı Kabusu"nun Freddy Kruger'ı Robert Englund seslendiriyordu.

    Matthew Gray Gubler

    Criminal Minds dizisinin yıldızı Matthew Gray Gubler, 2014 tarihli animasyon film "Batman: Assault on Arkham"da komik ve sevimsiz Riddler'ı seslendirdi.

    Cory Michael Smith

    Cory Michael Smith, Batman dünyasındaki karakterlerin yavaş yavaş oldukları kişiye dönüşümlerini göstererek keyifli dakiklar yaşatan Gotham dizisinde Riddler'ı canlandırdı.

    Cory Michael Smith

    Gotham'daki Riddler tasviri, daha çok Two-Face gibiydi ve Gotham Polis Teşkilatı'nda bir adli tıp uzmanıyken kişilik bölünmesi yaşayan E. Nygma'nın hayatını anlatıyordu.

    Dave Franco

    Teen Titans çizgi romanlarının uyarlaması olan ve DC'nin en iyi TV şovlarından biri olarak değerlendirilen Youg Justice dizisinde Riddler'ı Dave Franco seslendirdi. Franco, terörizm eylenlerini kendisi için daha eğlenceli hale getirmek isteyen Riddler'ı seslendirirken komediv ve trajediyi dengeleyen bir performansa imza attı.

    Paul Dano

    Yarın vizyona giren "The Batman" filminde, Paul Dano'nun önceki Riddler'lardan oldukça farklı ve karanlık görünen performansını izleyebileceğiz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top