Hesabım
    "Avatar 2" Fragmanında Dikkat Çeken Ayrıntı!

    "Avatar: Suyun Yolu" filminden yayınlanan ilk fragman ve görsellerdeki bir ayrıntı kafaları karıştırdı...

    James Cameron tarafından yönetilen ve resmi adı "Avatar: Suyun Yolu" (Avatar: The Way of Water) olan Avatar 2'nin ilk fragmanı dün paylaşıldı. Uzun zamandır beklenen devam filminin fragmanı hayranları heyecanlandırırken, hem fragman hem de filmden yayınlanan resmi görsellerdeki bazı değişiklikler kafaları karıştırdı. Fragman ve görseller yeşil bir Na'vi ortaya koyuyor ve muhtemelen bu farkın arkasında önemli bir sebep var.

    Avatar 2'nin hikayesi, Jake Sully (Sam Worthington) ve Neytiri'nin (Zoe Saldana) Pandora'nın 2009 yılındaki olaylar sırasında keşfedilmemiş bölgelerine yönelmelerini anlatıyor. Bu nedenle, bu filmde karşımıza önceki filmde görülmeyen bazı yeni ortamlar ve karakterler çıkacak. İlk Avatar öncelikle Na'vi'ye ve onların Pandora'nın doğal kaynaklarını sömüren insanlara karşı mücadelesine odaklanmıştı, ancak Avatar 2'nin hikayesi şimdiden çok daha derin ve daha karmaşık bir mesele olmayı vaat ediyor.

    Avatar 2'nin ilk fragmanı, filmin anlatım gücü hakkında nispeten az şey paylaşıyor, ancak Na'vi tasvirindeki bir değişiklik dikkat çekiyor: orijinal filmdeki mavi karakterlerden farklı olarak, belirgin şekilde yeşil olan karakterler. Kadroya devam filmiyle dahil olan Kate Winslet'ın da bu karakterlerden biri olması bunun önemli bir değişiklik olduğunu gösteriyor.

    Filmde neden yeşil tenli Na'vi olduğu kesin olarak bilinmiyor ancak bu durum muhtemelen Avatar 2'deki "Metkayina" kabilesiyle bağlantılı. Jake ve Neytiri Metkayina ile güçlerini birleştirmek için Pandora'nın kıyılarına seyahat ediyor, dolayısıyla yeşil karakterler bu yeni coğrafi konumun temsilcileri olabilirler.

    Avatar, Pandora'nın yalnızca bir bölümünü gösterdiği için, diğer Na'vi karakterlerinin görünüşlerinin değişmesi, hikaye açısından tamamen mümkün. Bu değişikliğin hikayeye dahil edilmesinin en olası nedeni, iki farklı kabileden karakterleri bir bakışta ayırt etmeyi kolaylaştırması. Eğer Avatar 2 vaat ettiği kadar epik bir filmse, bu ayrım kesinlikle gerekli olacaktır.

    Avatar 2, Avatar'dan yeterince uzun bir süre sonrasında geçtiğinden, yeşil tenli karakterlerin Pandora'ya insan müdahalesiyle bağlantılı olması da mümkün. Bu Na'viler, insanların Pandora'nın çevresi üzerindeki etkisinden bir şekilde etkilenmiş olabilir ve bu durum da filmin anlatısında önemli bir amaca hizmet edecektir.

    Bununla birlikte, Avatar 2 için yayınlanan fragmanda veya kısa özette bu fikre dair çok az kanıt var, bu da yeşil tenli Na'vi'nin doğasının tam olarak ne olduğunu belirsiz hale getiriyor. Pandora'nın keşfedilmemiş kısımlarında neler olup bittiğini anlamak için 16 Aralık'ı beklememiz gerekecek gibi görünüyor...

    Filmin fragmanını aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz:

     

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top