Hesabım
    Robert Pattinson'ın Yalanları!

    Bugün 37. yaşını kutlayan Robert Pattinson, yeteneği dışında röportajlarında söylediği ayrıntılı yalanlarla da biliniyor. Gelin ünlü oyuncunun uydurma hikayelerine bir göz atalım...

    Beyaz perdenin son Batman'i Robert Pattinson bugün 37. yaşını kutluyor! Harry Potter ve Ateş Kadehi'nde Cedric Diggory olarak karşımıza çıkan ünlü oyuncu, bundan birkaç yıl sonra Kristen Stewart ile birlikte rol aldığı Alacakaranlık serisiyle önlenemez yükselişine başladı.

    Pattinson, kariyerine başladığı popüler film serileri ve bu yıl vizyona giren "The Batman" arasında daha çok sanatsal filmlerinde rol aldı. Paris'te geçen bir dönem filmi olan "Bel Ami", David Cronenberg yönetimindeki "Cosmopolis" ve "Maps to the Stars", Safdie kardeşlerin yönettiği "Good Time", Claire Denis imzalı "High Life" ve Robert Eggers'ın gerilim filmi "The Lighthouse" oyuncunun bu dönemde rol aldığı filmlerden bazıları. Ayrıca Christopher Nolan'ın son filmi "Tenet"te de rol alan Pattinson, Warner Bros. tarafından resmi olarak onaylanan Batman devam filmiyle bir kez daha karşımıza çıkacak.

    Bu galerimizde, oyunculuk yeteneğinin ve ekran karizmasının yanı sıra röportajları sırasında söylediği yalanlar ve uydurduğu hikayelerle de tanınan Robert Pattinson'ın meşhur yalanlarını derledik. Oyuncu zaman zaman, anksiyetisi nedeniyle röportajlar sırasında içten olmaktan çekindiğini ve yalanlar söylediğini kabul ediyor. Bu uydurma hikayelerin, aynı zamanda Pattinson'ın tuhaf mizah anlayışının bir parçası olduğunu da söylemek mümkün. 

    Gelin Pattinson'ın yalanlarını birlikte inceleyelim...

    Alacakaranlık'ın başarısının ardından Pattinson, ABD'deki oyuncu seçmelerine katılmaya devam etti. Geçmişte cast yönetmenlerinden İngiliz aksanının bir sorun olabileceğini duyduğu için seçmelere bir Amerikalı olarak katılmaya başladı ve genellikle Michigan veya Denver'dan olduğunu iddia etti. Bu plan, Transformers 2 için yapılan bir seçmelerde, yapımcılar İngiliz aktörü tanıdığında geri tepti.

    Pattinson'ın manşetlere çıkan ilk yalanlarından biri, duş almadığı veya saçını yıkamadığıydı. Bu hikaye, Alacakaranlık'tan sonra ün kazanmaya başladığı 2009'da Seventeen Magazine'de yayınlanan “Robert Pattinson Stinks” (Robert Pattinson Kokuyor) başlıklı bir makaleyle meyvesini verdi. Neyse ki Pattinson 2014 yılındaki başka bir röportajında yıkandığını ve dişlerini fırçaladığını açıkladı.

    Harry Potter ve Ateş Kadehi'nde Cedric Diggory rolündeki başarısından sonra, sektörde iş bulmak için mücadele eden Pattinson, bu mecburi arada ona ne üzerinde çalıştığını sorduğunda, Prens William ile Kraliyet Dramatik Sanatlar Akademisi'ne katıldığını söylerdi. Hatta, bazı insanlara kraliyet ailesinin bir üyesi olduğunu ve Oxford'da okuduğunu söylediğini ve İngiliz aksanı nedeniyle ona inandıklarını anlatmıştı. Pattinson, oyunculuktan tamamen vazgeçmek üzereyken Alacakaranlık için seçmelere katıldı.

    2020'de David Letterman ile yaptığı röportajda Pattinson, ilk filmlerinden biri olan Little Ashes'ın (2007) çekimleri boyunca üç hafta boyunca her gün dairesinin önünde duran bir kadın gördüğünü iddia etti. Pattinson, bir gün dayanamayıp onu akşam yemeğine davet ettiğini ve yemekte yaklaşık iki saat hayatımdaki her şeyden şikayet ettiğini anlattı. Akşam yemeğinden sonra Pattinson, kadının bir daha asla evinin çevresinde görünmediğini söyledi.

    Batman'i canlandıracak aktör olmaya hevesli olan Robert Pattinson, Christopher Nolan'ın Tenet'ini Warner Brother'ın stüdyosunda çekerken, yakındaki bir stüdyoda Batman seçmelerinin yapıldığını öğrendi. Nolan'a ailevi bir acil durumu olduğunu ve o gün sete gelemeyeceğini söyleyerek seçmelere katıldı. Pattinson'ın cesur hamlesi işe yaradı. Nolan ise aktörün yalanını anladığını iddia etti.

    Robert Pattinson'ın Batman olacağı duyulduğunda, GQ dergisi ona her aktörün bir çizgi roman kahramanı rolünü üstlenirken aldığı soruyu, hangi egzersiz rutini ile hazırlandığını sordu. Pattinson, rolleri için fit ve kaslı görünmek zorunda olmayan aktör James Dean'e atıfta bulunarak The Batman'e hazırlanmak için farklı bir şey yapmadığını söyledi. Pattinson daha sonra MovieMaker ile yaptığı bir röportajda bu yalanın peşini bırakmadığını ve egzersiz rutinlerini tartışmasını utanç verici bulduğunu itiraf etti.

    Pattinson'ın en bilinen yalanlarından biri, ilk sirk ziyaretinde bir palyaçonun ölümüne tanık olduğu için travma yaşamasıdır. Bu hikaye 2011'de verdiği bir röportaj sırasında ortaya çıktı. Filmi Water for Elephants'ı tanıtan Pattinson çocukluğundan beri sirke gitmediğini çünkü ilk gittiğinde bir palyaçonun öldüğünü gördüğünü söyledi. Pattinson bundan bir hafta sonra Almanya'daki bir gazeteciye sirk hakkında söyleyecek ilginç bir şeyi olmadığını, bu yüzden paniklediğini ve bu ikonik yalanı söylediğini açıkladı.

    Pattinson sektöre, bir kadın eli modeli olarak başladığını iddia ediyordu ancak bu yalanı birkaç kez karıştırdı. Örneğin 2011'de Jimmy Kimmel'a bir el modeli olmadığını söylemişti. 2019'da ise, yalanlarının kaydını tutamamaya başladığından olsa gerek, hikayesini değiştirdi ve Fresh Air sunucusu Terry Goss'a 12 yaşıdayken kadın eli modeli olduğunu anlattı. Pattinson'ın bu yalanı neden söylediğini tahmin etmek imkansız, ama bir daha karıştırmamak için notlarını sıkı tutması gerekiyor... Hayranların hiçbir şeyi unutmadığını unutmamalı. 

    2019'da, yaklaşmakta olan Batman rolü hakkında röportaj yaparken, kendi Batman versiyonunun bir korsan gibi konuşacağını iddia etti. Bu onun artık açıkça bilinen ölü mizahının bir parçası olmasına rağmen, birçok insan buna gerçekten inanıyordu. Hayranlar, Robert Pattinson'ı Batman olarak görmek ve bunun Robert Pattinson'ın birçok yalanından biri olduğunu anlamak için bu röportajdan sonra yaklaşık üç yıl beklemek zorunda kaldı.

    Pattinson, GQ ile yaptığı derinlemesine bir röportajda, röportajlarda şok etme ve hikaye uydurma eğiliminden bahsetti ve bunun nedeni olarak ciddi ve içten olma korkusunu gösterdi. Bu itirafın hemen ardından Pattinson, elde makarna servisi yapan fast food tarzı bir restoran için üzerinde çalıştığı bir iş planını anlattı ki bu da bir uydurmaydı...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top