Hesabım
    Cannes Film Festivali Başladı: Kırmızı Halıdan Renkli Görüntüler!

    75. Cannes Film Festivali'nin açılış töreni gerçekleştirildi...

    Bu yıl 75. kez düzenlenen Cannes Film Festivali'nin açılışı gerçekleştirildi. Geleneksel olarak yıldızların birbirinden şık kıyafetlerle kırmızı halıda boy gösterdiği açılış töreni her zamanki gibi renkli ve görkemli anlara sahne oldu.

    Bu yıl festivalin açılış filmi olarak, Fransız yönetmen Michel Hazanavicius tarafından yönetilen "Coupez!" (Final Cut) seçilmişti. Kırmızı Halı töreninin ardından filmin gösterimi gerçekleştirdi. Michel Hazanavicius ile birlikte, filmin oyuncu kadrosunda yer alan Finnegan Oldfield, Berenice BejoRomain Duris ve Matilda Anna Ingrid de kırmızı halıda yürüdüler.

    Açılış töreninde ayrıca, 75. Cannes Film Festivali'nin Onur Ödülü Forest Whitaker'e takdim edildi. "The Butler", "Black Panther", "Arrival" gibi filmlerde rol alan Forest Whitaker, "The Last King of Scotland" filmindeki unutulmaz performansı ile Oscar ödülü kazanmıştı.

    Törene damga vuran anlardan biri de Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin video bağlantısı ile gerçekleştirdiği konuşma oldu. Eski aktör Zelenski, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ile Charlie Chaplin'in sinema tarihine geçen "Büyük Diktatör" filmi arasında benzerlik kurarak,  "Dünyanın, yeni diktatörleri anlatmak için yeni bir Charlie Chaplin'e ihtiyacı var" dedi.

    Julianne Moore ve jüri başkanı Vincent Lindon

    Cannes Film Festivali Jürisi

    Ukrayna Başkanı Volodymyr Zelensky

    Vincent Lindon

    Forest Whitaker

    "Final Cut" (Coupez!) ekibi

    Berenice Bejo

    Finnegan Oldfield

    Michel Hazanavicius

    Amandine Petit

    Tallia Storm

    Anne Richard

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top