Hesabım
    Cannes Film Festivali'nin 75. Yılı Kutlandı

    Festivalin 75. yılı Guillermo Del Toro, Jake Gyllenhaal, Kristen Stewart, Nuri Bilge Ceylan gibi isimlerin katıldığı özel bir törenle kutlandı.

    Cannes Film Festivali 75. yıl dönümünü Salı akşamı Jake Gyllenhaal, Paolo Sorrentino, Isabelle Huppert, Diane Kruger, Guillermo del Toro, Jacques Audiard, Melanie LaurentGael Garcia Bernal Nicolas Winding Refn ve Nuri Bilge Ceylan gibi dünyanın dört bir yanından gelen en az 120 yıldız, yönetmen ve film yapımcısından oluşan bir grupla kutladı. 

    Başta Guillermo del Toro olmak üzere bu isimlerden bazıları, günümüzde sinemanın karşı karşıya olduğu yeni zorlukları tartışmak için aynı gün erken saatlerde bir sempozyuma katıldı. Gala töreninde kırmızı halıda boy gösteren yetenekler arasında "Crimes of the Future" ekibi Kristen Stewart, Lea SeydouxViggo Mortensen ve David Cronenberg de dahil olmak üzere bu yılki festivalde film sunan çok sayıda yıldız ve yönetmen vardı.

    Cannes genel delegesi Thierry Fremaux ve Festival Başkaın Pierre Lescure sırayla her konuğu alkışlarla sahneye davet etti. Konuklar hep birlikte bir Cannes aile portresi için poz verdi ve ardından Garcia Bernal mikrofonu alıp del Toro ile birlikte José Alfredo Jiménez'in “Ella” şarkısını seslendirdi.

    Fremaux, sinemanın kalıcılığı ve Cannes'ın sinema deneyimini teşvik etmedeki önemi hakkında birkaç söz söyleyerek töreni açtı. “Sinema ölmedi! Sinema yaşıyor ve asla ölmeyecek!" diyen Fremaux, tezahürat ve alkışlarla karşılandı.

    Törenin ardından Louis Garrel'in “L’innocent” filminin gösterimi gerçekleştirildi. 

    Viggo Mortensen ve Mads Mikkelsen

    Jake Gyllenhaal

    Guillermo Del Toro ve Kim Morgan

    Çadlı yönetmen Mahamet-Saleh Haroun ve Wim Wenders

    Diane Kruger ve Norman Reedus

    Bella Hadid

    Cara Delevingne ve Olivier Rousteing

    Nuri Bilge Ceylan ve Ukraynalı yönetmen Sergei Loznitsa

    "The Innocent" ekibi

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top