Hesabım
    Cüneyt Arkın Son Yolculuğuna Uğurlandı

    Yeşilçam'ın usta ismi Cüneyt Arkın AKM'de düzenlenen anma töreninin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

    Yeşilçam'ın usta ismi Cüneyt Arkın, bugün son yolculuğuna uğurlandı. 

    Cüney Arkın için Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Arkın'ın okul arkadaşı da olan Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Arkın'ın hayat arkadaşı Betül Cüreklibatır, çocukları Filiz Canlı Cüreklibatır, Murat Arkın, Kaan Cüreklibatır ve sanatçı dostları ile yakınları katıldı. Atılgan Gümüş'ün sunduğu törende Cüneyt Arkın filmlerinden kesitler de gösterildi.

    Arkın'ın eşi Betül Arkın AKM önünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Betül Arkın, "Dünyayı kurtardı, kendini kurtaramadı. Gitti. Ben Cüneyt'in bu kadar sevildiğini gerçekten bilmiyordum. Benden önce ölmek isterdi, öyle de oldu" dedi.

    Sanatçının oğlu Murat Arkın, gözyaşlarını tutmakta zorlanarak yaptığı konuşmasında şunları söyledi: "Bizim ailemiz güzel bir aileydi ama bugün sizlerin sayesinde şunu anladım. Bizim ailemiz sandığımdan çok daha büyük ve güzelmiş ayaklarınıza sağlık. Bugünü organize eden herkese teşekkür ederim. Böyle adamlar cenneti bile vatan yapacak adamlar. Sözcükler boğazımda düğümleniyor. Biz her şeyi ondan öğrendik. Attığım her adımda, muhabbet ettiğim her insanın gözünde o var... Dini, dili, ırkı, mezhebi ne olursa olsun tüm insanları birleştirici bir unsur olmuş Cüneyt Arkın... Ne mutlu bize... Onun filmleriyle büyük, yaşadık, onun filmleriyle yaşayacağız. Babamın bir filminin repliğiyle bitirmek istiyorum: Ağlamayın be! Böyle insanlara ağıt değil, destan yaraşır..."

    Törende konuşma yapan Ediz Hun ise şu ifadelerde bulundu: "Sene 1963, sevgili Cüneyt'le birlikte sinemaya girişimizin yılı. 59 yıl geçti. Olağanüstü bir insandı. Her rolün üstesinden gelebilecek kabiliyete haizdi, emsalsizdi. Çok çalışkan ve çok azimliydi. O zaman Medrano Sirki vardı Dolmabahçe'de. Onların çadırında haftalarca eğitim aldı. Her türlü rolün üstesinden başarıyla gelebilmiş çok büyük bir sanatçıydı. Amerikan sinemasında zamanında kovboy filmleri vardı. Aramızda onları hatırlayanlar vardır... Cüneyt gibi melekelere sahip değillerdi. Kıta Avrupası'na geçtiğimizde James Bond filmlerini hatırlıyorum. Ama Cüneyt’teki ön sezi ve yaratıcılık onlarda yoktu. Fransa'ya geçtiğimde Alain Delon gibi isimler vardı, hepsi çok başarılıydı. ama Cüneyt'teki melekeler onlarda gelişmedi. İtalyan sinemasında mükemmel aktörler vardı. Cüneyt'teki emsalsiz enerjiye sahip değillerdi. Bedenimden bir parça kopmuş gibi hissediyorum. Zaman akıyor, tarih değişiyor. Tarihin yapraklarına Cüneyt Arkın ismi altın harflerle yazılacaktır. Aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum."

    Cüneyt Arkın'ın cenazesi, konuşmaların ardından dualarla AKM'den uğurlanarak, Teşvikiye Camii'ne götürüldü. Buradaki cenaze törenine de Arkın'ın yakınları, rol arkadaşları ve hayranları yoğun katılım gösterdi. "Yeşilçam'ın Sultanı" Türkan Şoray, birlikte çok sayıda filmde rol aldığı Cüneyt Arkın'ı son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Cenazade duygusal anlar yaşayan Şoray, Arkın'ın tabutuna kapanarak göz yaşlarına boğuldu. 

    Cenaze törenine katılan Nuri Alço "Cüneyt abi Türk sineması deyince ilk akla gelecek isimlerden biri. Türk sineması onun sayesinde var. 3 nesil Cüneyt Arkın'ı tanır. Sinemayı sevdiren yegane insandır. Onu erken kaybettik. Yeri doldurulamayacak bir insandı. Kendi emekleriyle bir yere gelen bir insandı. Kendi mesleğini bıraktı. Türk sineması varsa onun sayesinde var. Sinemayı gençlere çocuklara sevdiren tek insandı." ifadelerinde bulundu.

    Cüneyt Arkın'ın cenazesi, Teşvikiye Camii'ndeki törenin ardından Zincirlikuyu Mezarlığına defnedildi. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top