Hesabım
    "Joker 2" Hakkında Bildiğimiz Her Şey

    "Joker 2" 4 Ekim 2024'te vizyona girecek.

    Yönetmen Todd Phillips tarafından duyurulduğu andan itibaren büyük merakla beklenen filmler arasına giren "Joker 2" hakkında bildiğimiz her şeyi bu galeride derledik. 

    Filmin çekimleri henüz başlamadı, oyuncu kadrosuna ya da hikayesine dair detaylar henüz paylaşılmadı ancak "Joker 2" hakkında şimdilik bildiğimiz her detay ortaya nasıl bir film çıkacağı konusunda büyük bir merak uyandırıyor. 

    Devam filminde Joaquin Phoenix, başrolü yeniden üstlenmek için geri dönüyor. Phoenix, alışılmışın dışında bir yol seçerek, mega milyoner Wayne ailesinin yükselişinin ardındaki çürümeyi gösteren ve "King of Comedy", "Taxi Driver" gibi klasik filmlerden ilham alan bu Gotham City yolsuzluk hikayesindeki unutulmaz performansıyla En İyi Erkek Oyuncu Oscar Ödülünü kazandı.

    Gelecekte Batman olabilecek Bruce Wayne (Dante Pereira-Olson) ebeveynleri olmadan büyürken ve Arthur Fleck tekinsiz sularda yüzerken, film ikisinin üvey kardeş olabileceğine dair ipuçlarıyla ve Batman ile Joker arasındaki bu enteresan ilişkiyle, alışılmış DC süper kahraman filmlerinden çok daha derin bir hikaye sundu. Venedik Film Festivali'nde Altın Aslan ödülünü kazanan "Joker", 2019'un en çok hasılat yapan altıncı filmi oldu ve dünya çapında 1 milyar doları aşan ilk 18+ film olarak tarihe geçti. 

    Todd Phillips, "Joker 2" filminin geleceğini Haziran ayında, Instagram hesabından paylaştığı bir gönderiyle duyurdu. Warner Bros. filmin vizyon tarihini 4 Ekim 2024 olarak açıkladı. İşte "Joker 2" hakkında tüm bildiklerimiz...

    Filmin resmi adı "Joker: Folie à Deux"

    Yazar-yönetmen Todd Phillips, Instagram'da Joaquin Phoenix'in devam filmi "Joker: Folie à Deux" için Joker olarak geri döneceğini paylaştı. İki kişilik delilik anlamına gelen "folie à deux" aynı zamanda dilimize "paylaşılmış psikotik bozukluk" olarak çevrilen bir psikolojik rahatsızlığın tıbbi adı. Bu rahatsızlık, bir kişinin sanrılarının başka bir ya da birden çok kişiye aktarılmasıyla görünen psikopatalijik bir durum.

    Lady Gaga, Harlet Quinn'i Oynayacak

    Margot Robbie ve Kaley Cuoco'yu bir kenara bırakın, artık Gotham'da yeni bir Harley Quinn var. Lady Gaga, Phoenix'in Joker'inin aşk ilgisi ve aynı derecede dengesiz muadili Harley rolünü üstlenecek. Folie à deux terimiyle ikisinin arasında bildiğimizden farklı bir kan bağı ilişkisi olduğu da ima ediliyor olabilir... Bunu ancak film çıkınca öğrenebileceğiz.

    Devam filmi müzikal olacak

    Film bir müzikal olacağı için, Grammy ödüllü Lady Gaga'nın kadroya katılması çok mantıklı görünüyor. Lady Gaga'nın Twitter'da paylaştığı kısa teaser videosunda, ikilinin dans eden silüetleri ve Hollywood'un klasik müzikallerini hatırlatan "Cheek to Cheek" şarkısı yer aldı ve müzikal filmin altı bir kez daha çizildi. Bu tercih hayranlar tarafından karışık eleştiriler alsa da ortaya hiç beklenmedik sonuçlar çıkabilir...

    Joaquin Phoenix'in ücreti 5 katına çıktı

    Variety'de yer alan bir rapora göre, ilk filmden 4.5 milyon dolar kazanan Phoenix, devam filmi için 20 milyon dolarlık bir anlaşma imzaladı.

    Zazie Beetz'in Sophie rolüyle geri dönmesi bekleniyor

    "Joker: Folie à Deux", Zazie Beetz'in Arthur'un romantik bir ilişki hayal ettiği komşusu Sophie olarak geri dönüşünü sunabilir. Sophie'nin, Arthur tarafından öldürüldüğü ima edilirken, Deadline, Beetz'in şu anda rolünü yeniden canlandırmak için görüşmelerde olduğunu bildirdi. Beetz, aynı zamanda filmin müzikal olmasını çok anlamlı bulduğunu ve bu karara şaşırmadığını dile getirmişti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top