Hesabım
    "Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes" Hakkında Bildiğimiz Her Şey

    Açlık Oyunları serisinin prequel filmi hakkında neler biliyoruz?

    Suzanne Collins'in "The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes" romanının beyaz perdeye uyarlanacağı haberini aldığımızdan beri filmi heyecanla bekliyoruz. Bizleri yeniden Açlık Oyunları heyecanına götürecek olan filmin yapım süreci ilerledikçe hakkında öğrendiğimiz detaylar da artıyor. Filmden ilk görsel ise dün yayınlandı. Böylece başrollerdeki Tom Blyth ve Rachel Zegler'ı karakterlerine bürünmüş şekilde ilk kez görme şansını elde ettik. 

    "The Ballad of Songbirds and Snakes" (Kuşların ve Yılanların Şarkısı), Jennifer Lawrence, Liam Hemsworth ve Josh Hutcherson başrollü Açlık Oyunları serisinin arka planını, ortaya çıkış hikayesini anlatacak. Filmin yönetmenliğini Açlık Oyunları filminin yönetmenliğini üstlenen Francis Lawrence üstleniyor. Senaryo ise "Açlık Oyunları: Ateşi Yakalamak" filminin de senaryosunu yazan Michael Arndt tarafından kaleme alındı.

    İşte "The Ballad of Songbirds and Snakes" hakkında bildiğimiz tüm detaylar...

    Filmin Konusu

    Film, bizim Panem'in zalim başkanı olarak tanıdığımız Coriolanus Snow'un gençliğini anlatacak. 18 yaşındaki Snow, 10. Açlık Oyunları sırasında (Açlık Oyunları serisinde Jennifer Lawrence'ın canlandırdığı Katniss, 74. Açlık Oyunlarına katılmıştı) 12. bölgeden yoksul bir kız olan Lucy Gray'e mentorluk yaparak Capitol'deki savaştan sonra kötü duruma düşen ailesinin onurunu ayağa kaldrımaya çalışır.  Lucy Gray, hasat töreni sırasında meydan okurcasına şarkı söyleyerek Panem'in tüm dikkatini çekince Snow, kazanabilmek için bir şansları olduğunu düşünür. Şovmenlik içgüdülerini ve yeni keşfedilen politik anlayışlarını birleştiren Snow ve Lucy'nin hayatta kalmak için zamana karşı yarışı, sonunda kimin ötücü kuş kimin yılan olduğunu ortaya çıkaracaktır...

    Oyuncu Kadrosu

    Coriolanus Snow'un gençliğini "Billy the Kid", "Benediction", "The Gilded Age" gibi yapımlarda rol alan Tom Blyth; Lucy Gray'i ise Spielberg imzalı "West Side Story" ile çıkış yapan Rachel Zegler canlandıracak. Zegler'ın "West Side Story"den rol arkadaşı Josh Andrés Rivera, Snow'un arkadaşı Sejanus Plinth karakterine hayat verirken; "Euphoria" dizisinden Hunter Schafer ise, Coriolanus'un kuzeni ve sırdaşı Tgris Snow olarak, "Ms. Marvel" dizisinden Laurel Marsden, diğer bir yarışmacı olan Mayfair Lipp karakteriyle filmde rol alacak.  Açlık Oyunları yarışmacılarını ve mentorları oynayacak diğer isimler ise şöyle: Jerome LanceAshley LiaoAamer HusainKnox GibsonMackenzie LansingMax RaphaelZoe ReneeAyomide AdegunKaitlyn AkinpelumiSofia SanchezAmélie Hoeferle, Irene Boehm, Cooper Dillon, Luna Kuse, Kjell Brutscheidt, Dimitri Abold, Athena Strates, Dakota Shapiro, George Somner, Vaughan Reilly.

    10. Açlık Oyunlarının Sunucusu Jason Schartzman

    Jason Schwartzman, 10. Açlık Oyunları'na ev sahipliği yapan ve Panem'in sesi olacak Lucretius “Lucky” Flickerman'a hayat verecek. Bu karakter orijinal Açlık Oyunları filmlerinde Stanley Tucci tarafından canlandırılan Caesar Flickerman ile de akrabalık bağına sahip.

    Peter Dinklage, Açlık Oyunları Kurucusunu Canlandıracak

    "Game of Thrones" ile yükselen yıldız Peter Dinklage filmde, Capitol’deki varlıklı ailelerin çocuklarının eğitim aldığı Akademi’nin dekanı Casca Highbottom olarak karşımıza çıkacak. Yönetmen Lawrence'ın "sırları olan gizemli bir karakter" olarak tarif ettiği Highbottom aynı zamanda genç Snow'un mentoru.

    Baş Oyun Kurucu Viola Davis

    Oscar Ödüllü Viola Davis, 10. Açlık Oyunları'nın baş oyun kurucusu Dr. Volumnia Gaul rolüyle filmin oyuncu kadrosuna eklenen son isim oldu. Yönetmen Francis Lawrence'a göre, Volumnia Gaul, "yaratıcı olduğu kadar acımasız ve ürkütücü olduğu kadar korkutucu" olacak.

    Vizyon Tarihi

    "The Ballad of Songbirds and Snakes" 17 Kasım 2023'te vizyona girecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top