Hesabım
    Rollerinden Pişmanlık Duyan 10 Oyuncu

    Hangi yıldız isimler canlandırdıkları karakterlerden dolayı pişmanlık duyuyor?

    Bu galerimizde, oynadıkları rollerden pişmanlık duyan 10 Hollywood yıldızını bir araya getirdik.

    Oyuncuların zaman zaman, bazı filmlerde, filmin kötü olduğunu bile bile yalnızca para kazanmak için oynadıklarını itiraf ettiğine tanıklık ettik. Özellikle gençlik dönemlerinde yaşanan bu duruma, bazen ajanslar ve menajerler tarafından yanlış yönlendirilmeler de eşlik edebiliyor. 

    En sevdiğimiz yıldızlar bazen yalnızca hayran oldukları bir yönetmenle çalışma şansını kaçırmamak için kendilerine teklif edilen rolü kabul ettiklerini fakat daha sonrasında işlerin bekledikleri gibi gitmediğini dile getirirken; bazı durumlardaysa eleştirmenlerin ve izleyicilerin nefretini kazanan bir film yıldızların en çok pişman olduğu kariyer adımı haline geliyor.

    Pişmanlık her zaman filmin kötü olmasıyla, beğenilmemesiyle bağlantılı değil elbette. Listemizde büyük beğeni kazanmış hatta Oscar dahil olmak üzere birçok ödülle taçlandırılmış performanslarını tarihe gömmek isteyen isimler de var. 

    Gelin rollerinden pişmanlık duyan bu ünlü oyunculara birlikte bakalım...

    Tom Hanks

    Tom Hanks, "Philadelphia"daki eşcinsel avukat Andrew Beckett rolüyle ilk Oscar'ını kazanmış olmasına rağmen, bu rolden pek iyi anmıyor. Hanks verdiği çeşitli röportajlarda, heteroseksüel bir aktör olarak bir eşcinseli canlandırmasının günümüzde gerçek dışı olduğunu söylüyor ve film bugün çekilseydi haklı olarak kendisinin rol almayacağını belirtiyor.

    Viola Davis

    Viola Davis, 2011 tarihli "The Help" filminde hizmetçi Abileen Clark unutulmaz bir performans sergiledi. Ancak daha sonrasında filmin yapılandırılışıyla ilgili pişmanlıklarını dile getirmek konusunda oldukça açık oldu. "Günün sonunda, duyulanın hizmetçilerin sesleri olmadığını hissettim. Aibileen'i tanıyorum. Minny'yi tanıyorum. Onlar benim büyükannem. Onlar benim annem" diyen Davis, filmin 1960'lı yıllarda beyazlar için çalışmanın ne demek olduğunu tüm açılarıyla yansıtmadığını belirtti.

    Jake Gyllenhaal

    Mike Newell'in yönettiği, Jake Gyllenhaal'un başrolde oynadığı 2010 yapımı video oyunu uyarlaması "Prince of Persia" kritik ve ticari açıdan tam bir fiyaskoydu. Gyllenhaal, daha sonrasında başrolün İran asıllı bir oyuncuya verilmesi gerektiği yönündeki eleştirilere hak verdi ve bu rolün kendisine uygun olmadığını kabul etti. Oyuncu bu deneyiminden bir ders aldığını ve sonraki rollerinde daha seçici olduğunu söylüyor.

    Jim Carrey

    Jim Carrey, Sandy Hook okul saldırısından sonra süper şiddet içeren aksiyon filmi "Kick-Ass 2"da başrol oynama konusunda fikrini değiştirdi. "Sandy Hook'tan bir ay önce 'Kick-Ass' filmini çektim ve şimdi bu düzeyde bir şiddeti destekleyemem" diyen Carrey, "Filmde emeği geçenlerden özür dilerim. Bundan utanmıyorum ama son olaylar kalbimde bir değişikliğe neden oldu." ifadelerinde bulundu.

    Jessica Alba

    Jessica Alba, Fantastik Dörtlü’deki rolüyle 2000’lerin ortalarındaki süper kahraman patlamasına katılan ilk kişilerden oldu. Ne var ki bu deneyimden sonra oyunculuğu tamamen bırakma fikriyle karşı karşıya kaldı. Filmden nefret ettiğini söyleyen Alba, pişman olduğu bu deneyimi "Gümüş Sörfçü’de öldüğüm sahneyi hatırlıyorum da… Yönetmen: ‘Bu çok gerçekçi ve sancılı gözüküyor. Ağlıyorken daha şirin gözükemez misin? Şirin bir şekilde ağla, Jessica" sözleriyle anlatmıştı.

    George Clooney

    George Clooney'nin "Batman & Robin"deki Batman performansı hem çizgi roman hayranları hem de film eleştirmenleri tarafından çok kötü karşılandı. Filmi savunmak için herhangi bir nedeni olmadığını kabul eden Clooney hem kendi performansının hem de senaryo ve yönetmenlik açısından filmin kötü olduğunu düşündüğünü defalarca dile getirdi.

    Eddie Redmayne

    Eddie Redmayne, ikinci Oscar adaylığını aldığı "The Danish Girl" filminde oynamaktan pişmanlık duyduğunu yakın zamanda belirtti. Redmayne, transseksüel bir kadın olan Lili'yi en iyi niyetleriyle canlandırdığını fakat bunun bir hata olduğunu kabul ettiğini ve bugün teklif edilse rolü kesinlikle reddedeceğini söyledi.

    Colin Farrell

    Colin Farrell, Michael Mann'ın 2005 tarihli "Miami Vice" filmini sevmediği konusunda her zaman açıksözlü oldu. Filmin ağır ve bağ kurmak için yeterli olmadığını söyleyen oyuncu "Onu hiç ama hiç sevmedim. Bence bu filmde biçim, içeriğe üstün geliyor ve sorumluluğun büyük bir kısmını üstleniyorum” demişti.

    Arnold Schwarzennegger

    1985 yapımı "Red Sonja"yı kariyerindeki en kötü film olarak değerlediren Arnold Schwarzenegger, "Çocuklarım çizgiyi her aştıklarında cezaları; odalarına kapanıp ve Red Sonja’yı 10 defa izlemek. Onlarla hiçbir zaman çok fazla sıkıntı yaşamadım." demişti.

    Channing Tatum

    Channing Tatum, "G.I. Joe: Rise of Cobra"da rol almasıyla ilgili olarak "Dürüst olacağım. O filmden nefret ediyorum" dedi ve sözlerine şöyle devam etti: "Bunu yapmaya zorlandım. Senaryo hiç iyi değildi. Çocukluğumdan beri hayranı olduğum ve her sabah büyürken izlediğim bir şeyi yapmak istemedim".

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top