Hesabım
    En Güzel Fotoğraflarıyla Gwyneth Paltrow!

    Bu hafta vizyona konuk olan "Üç Kağıtçı Mortdecai" filminde Johanna Mortdecai karakterine hayat veren Gwyneth Paltrow'un kariyeri ve göz alıcı halleri!

    Johnny Depp ile başrolleri paylaştığı Üç Kağıtçı Mortdecai filmi vizyona girerken güzel oyuncu Gwyneth Paltrow'un hayatının ve kariyerinin önemli anlarını derledik.

    Yapımcı ve yönetmen Bruce Paltrow ile Tony ödüllü aktris Blythe Danner'ın kızı olan Gwyneth Paltrow, 27 Eylül 1972 tarihinde Los Angeles şehrinde dünyaya geldi.

    Sanatçı bir ailede yetişen güzel oyuncu New York şehrinde kızlara özel Spence School'daki eğitiminin ardından California Üniversitesi'nde Antropoloji bölümüne girdi.

    Oyunculuk hayali için üniversite öğrenimini yarıda bıraktı. Oyunculuk alanındaki ilk deneyimini 1990 yılında Picnic adlı oyunla gerçekleştirdi.

    Sinemadaki ilk deneyimi ise John Travolta ile birlikte yer aldığı Shout (1991) filmiydi. Aynı yıl kendisine Hook filminde küçük bir rol veren Steven Spielberg ile tanıştı.

    Ardından sıklıkla televizyon filmlerinde görünürken 1993 yapımı Flesh and Bone filmiyle dikkat çekti.

    1994 yılında Brad Pitt ile birlikte olmaya başladı. Pitt'in de desteğiyle, ilk önemli filmi Seven'da ünlü oyuncunun karısı rolünde yer aldı.

    Yetenekleriyle dikkat çektiği asıl rolü ise 1996 yapımı Emma filmindeki Emma Woodhouse karakteriydi. 1997 yılında nişanlısı Brad Pitt ile yollarını ayırdı.

    Sinema kariyerine başrollerinde yer aldığı Great ExpectationsSliding DoorsA Perfect Murder ve Shakespeare in Love filmleriyle devam etti; Shakespeare in Love'daki performansıyla Oscar Ödülü'ne layık görüldü.

    Paltrow, 2003 yılında ünlü müzik grubu Coldplay'in solisti Chris Martin ile evlendi. Bu evlilikten iki çocuğu olan çift 2014 yılında evliliklerini sonlandırdı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top