Hesabım
    Walt Disney'in Disney Prensesleri!

    Disney Prensesleri'ne bir göz atmak ister misiniz?

    1923'ten bu yana yarattığı çizgi film karakteriyle dünyanın en büyük medya devi olan Disney Şirketi'nin, bu zamana kadar birçok filme konu olmuş prenseslerini inceledik. Disney Prensesleri; Cinderella (Külkedisi), Snow White (Pamuk Prenses), Aurora (Uyuyan Güzel), Ariel (Küçük Denizkızı), Belle (Güzel ve Çirkin) ve Jasmine (Aladdin)'den oluşurken, daha sonra aralarına Mulan, Rapunzel, Tiana (Prenses ve Kurbağa), Merida (Cesur), Pocahontas ve Moana da eklenmiştir.

    Disney prenseslerinin filmlerini Disney+'ta izlemek için tıklayın...

    Sindirella

    Masalıyla büyük üne kavuşmuş olan Sindirella bir diğer adıyla Külkedisi'nin ilk animasyon filmi 1950,  sonuncusu ise 2015 yapımı.

    Tiara

    Prenses ve Kurbağa 2009 yılında yayınlanan herkesin bildiği, kurbağanın prenses tarafından öpülmesiyle insana dönüşmesini konu alan bir animasyon.

    Ariel

    İlk animasyon filmi 1989 yılında yayınlanan Küçük Deniz Kızı'nın 2000 ve 2008 yıllarında iki adet daha devam filmi yayınlandı.

    Mulan

    Mulan diğer ilk Disney prenseslerine göre daha cesur ve erkeksi. 1998 yılında ilk filmi vizyona giren Mulan, daha sonra Mulan 2'yi de serisine ekledi.

    Yasemin

    Aladdin'in sevgilisi Yasemin yayınlandığı ilk tarihten itibaren birçok diziye ve filme ilham olmuş bir prenses.

    Merida

    Mulan gibi savaşçı ruha sahip Merida, 2012 yapımı Cesur filminin baş karakteri.

    Aurora

    Ancak bir prensin öpücüğüyle uyanabilecek olan Aurora, 1959 yılına ait Uyuyan Güzel animasyon filminin baş kahramanı.

    Bella

    Güzel ve Çirkin'in güzeli Bella'nın ve çirkinin arasındaki aşkın anlatıldığı animasyon yıllar boyunca birçok filme konu oldu.

    Pamuk Prenses

    Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Pamuk Prenses masalından uyarlanmış 1937 yapımı animasyon filmi  Walt Disney'in yapmış olduğu ilk uzun, sesli ve renkli animasyon olma özelliğini taşır.

    Pocahontas

    Savaşçı ve güçlü ruhuyla 1995 yapımı animasyon filmi Pocahontas.

    Rapunzel

    2010 yapımı Karmakarışık filminin baş karakteri Rapunzel uzun saçlarıyla tanınır, filmde Rapunzel'i seslendiren ünlü şarkıcı ve oyuncu Mandy Moore. Film Walt Disney'in 50. animasyon filmi ve bir tane Akademi Ödülü mevcut.

    Moana

    Moana ile ilk olarak 2016'da tanıştık. Moana Antik Polenezya'da yaşayan bir kabilenin şefinin cesur kızıdır. Güçlü ve korkusuz Moana doğanın içinde büyümüştür ve neşeli bir kızdır.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top