Hesabım
    Kimdir bu Harley Quinn?

    DC Comics bünyesindeki "Suicide Squad"ın en ilgi çeken karakterlerinden biri olan Harley Quinn hakkında bilmeniz gereken her şey...

    Warner Bros ve DC Entertainment bünyesinde hayata geçirilen "İntihar Timi / Suicide Squad"ın ilk fragmanı nihayet seyirciye ulaştı. Fragmanı izleyen hemen hemen herkesin en çok ilgisini çeken karakter renkli saçları, soluk teni ve ürkütücü neşesiyle Margot Robbie tarafından canlandırılan Harley Quinn oldu. Biz de bu yeni karakteri bir tanıyalım istedik...

    Çılgın Aşık!

    Harley Quinn karakteri Batman serisinin en sevilen kötü adamlarından biri olsa da, aslında bir çizgi roman karakteri olarak düşünülmemişti. İlk olarak 1992 yılında Paul Dini ve Bruce Timm'in sevilen Batman Animasyon Serisi'nin "The Joker's Favour" bölümünde ortaya çıkan karakter, aslında Batman tarafından yakalanan Joker'in yatırıldığı Arkham'da çalışan Dr. Harleen Frances isimli bir psikiyatrdı.

    İmkansız Aşk...

    Joker'le yaptığı terapiler ilk başta hasta bir adamı iyileştirmek için olsa da Joker'in manipülasyon yeteneği sayesinde genç kadının fikri değişti. Joker'e aşık olup, onu hastaneden kaçırdıktan sonra ona katılan doktor, Joker'in deliliğini paylaşarak kötü bir kahraman oldu.

    Mutasyonla Gelen Değişim...

    Joker ile çalışmaya başlayan Doktor Frances, Batman serisinin bilinen kötülerinden "Sarmaşık / Poison Ivy"nin ona enjekte ettiği antitoksinler ona süper-insan gücü, çeviklik ve toksinlerine karşı bağışıklık kazanarak "Harley Quinn"e dönüştü.

    New York'lu kraliçe!

    Akıcı bir New York aksanıyla konuştuğu vurgulanan Harley Quinn ilk ortaya çıktığında soytarı kostümü giyiyordu. Joker'in kız arkadaşı olarak tanıtılan karakter 2011 yılında yayınlanan DC çizgi romanlarında değişime uğrayarak daha modern bir görünüşe sahip oldu. Soytarı kostümü yerine karmaşık ve dikkat çekici kıyafetlere bürünen Harley Quinn, sarışın olmaktan çıkıp soytarı kostümündeki gibi yarısı siyah, yarısı kızıl saçlara sahip oldu. Soluk teninin sebebinin de Suicide Squad çizgi romanının 3.bölümünde Joker'in onu bir asit tankına atmış olması olduğunu belirtelim.

    Aileden Gelen Suç Geçmişi...

    Gotham City Sirens çizgi roman serisinin 7. bölümünde Harley Quinn'in Bensonhurst, Brooklyn'de doğduğu ve Yahudi-Katolik bir aileden geldiği açıklandı. Babasının hala hapiste olan bir dolandırıcı, erkek kardeşinin rock yıldızı olma hayalleri kuran pasaklı bir genç olarak belirtildiği seride Harley Quinn'in annesi Sharon'ın ondan kötü kahramanlık işlerine son vermesini istediği de yer alıyordu. Harley Quinn'in ilk başta psikiyatr olma sebebinin kendi parçalanmış ailesini anlayıp onlarla başa çıkmak olduğu da dipnotlardan biri.

    Solo Kariyer...

    2000'li yıllarla birlikte kendi çizgi roman serisini yazdıracak kadar popüler olan karakterin "Sarmaşık / Poison Ivy" ile de çarpık bir dostluğu ve dengesiz bir ortaklık ilişkisi bulunuyor. İlerleyen süreçte Harley Quinn karakteri, Gotham City Sirens serisinde Kedi Kadın ve Sarmaşık ile takım olarak boy gösteriyor.

    Kadınların zayıf noktası: Kötü Adamlar...

    Harley Quinn'i bu kadar popüler yapan çılgın tarzı ve eğlenceli tavırları olduğu kadar trajik geçmişi ve psikolojik sorunlu yapısı oldu. Psikopatik özelliklere sahip bir adama aşık olan ve onun için bildiği hayattan vazgeçmeyi göze alan masum doktor karakterinden, süper kötüler arasında yer alan, mental olarak hasarlı ve sürekli Joker tarafından örselenen bir karaktere dönüşen genç kadın, bu yönüyle her kadının başına gelebilecek bir trajedinin kurbanı sayıldı.

    DC'nin seksi kötü kadını...

    IGN'in 2009 yılında hazırladığı "Tüm Zamanların En İyi 100 Çizgi Roman Kötü Adamı" listesinde 45. sırada yer alan Harley Quinn, Comics Buyer's Guide'ın 2011 yılında düzenlediği "Çizgi Romanların En Seksi 100 Kadını" listesinde de 16. sırayı aldı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top