Hesabım
    En Kötüden En İyiye Harry Potter Filmleri!

    7'den 70'e herkesin sevgilisi olan genç büyücünün beyazperdedeki maceraları en kötüsünden en iyisine sıralandı!

    Dün itibariyle 50. yaş gününü kutlayan fenomen fantastik yazar JK Rowling yazdığı Harry Potter serisi ile dünyaca tanınan bir isim olmuştu. Kısa sürede beyazperdeye geçirilme kararı alınan serinin başrollerini Daniel Radcliffe, Emma Watson ve Rupert Grint paylaşmıştı. Pek çok önemli ismi bünyesine katan seri beyazperdenin kült fantastik serilerinden biri haline geldi. Yetim bir çocuğun büyücü olduğunu öğrenip sihirli bir maceraya atılmasıyla birlikte hayat boyu sürecek dostluklar ve ölümcül düşmanlarla karşılaşmasını işleyen serinin 8 filmi, Rowling'in doğumgününe ithafen Digital Spy editörleri tarafından en kötüden en iyiye doğru sıralandı.

    Harry Potter ve Sırlar Odası

    2002 yapımı "Harry Potter ve Sırlar Odası / Harry Potter and the Chamber of Secrets" serinin en başarısız filmi olarak öne çıkıyor. Yönetmenliğini Christopher Columbus'un üstlendiği yapım, Harry'nin okuldaki 2. yılını işliyor. Okulda, içinde bir canavarın yaşadığı efsanevi bir odanın açılmasıyla birlikte öğrenciler için korku dolu zamanlar başlarken, kahraman üçlü için de macera başlamış oluyor.

    Harry Potter ve Felsefe Taşı

    Listenin 2. sırasında ise yine bir Chris Columbus yapımı olan serinin ilk filmi "Harry Potter ve Felsefe Taşı / Harry Potter and the Philosopher Stone" yer alıyor. 2001 yapımı olan ilk filmde Harry bir büyücü olduğunu öğrenip büyücülük okulu Hogwarts'a gidiyor.

    Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı

    Kötüden iyiye listesinin 3. sırasında 2007 yapımı "Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı / Harry Potter and the Order of the Phoenix" yer alıyor. Serinin 5. filmi, kahraman üçlünün insanları yok etmek isteyen kötü büyücü Voldemort'a karşı olduğu kadar, Sihir Bakanlığı'nın başlarına açtıkları bürokratik sorunlara karşı da savaşmasını işliyor. Filmin yönetmenliğini ise serinin gözde yönetmenlerinden David Yates üstleniyor.

    Harry Potter ve Ateş Kadehi

    Listenin 4. sırasında ise serinin hayranları tarafından ne kadar beğenilse de eleştirmenlerden orta karar notlar almış olan Mike Newell yapımı "Harry Potter ve Ateş Kadehi / Harry Potter and the Goblet of Fire" yer alıyor. Harry'nin kendi isteği dışında tehlikeli bir büyücü turnuvasına katılmak zorunda kalmasını işleyen 2005 yapımı film özel efektleriyle öne çıkıyor.

    Harry Potter ve Melez Prens

    Serinin en iyi filmlerinin yer aldığı listede, seri için kilit bir rol oynayan 6. film "Harry Potter ve Melez Prens / Harry Potter and Half-Blood Prince" 4. sırada yer alıyor. Serinin gidişatı konusunda kritik bir önem taşıyan filmde bildiğimiz büyücü dünyasına dair pek çok şey değişiyor. Filmin yönetmenliğini ise yine İngiliz yönetmen David Yates üstleniyor.

    Harry Potter ve Ölüm Yadigarları Bölüm 2

    Harry Potter'ın beyazperde serisinin kötüden iyiye doğru sıralandığı listede en iyi 3. film olarak serinin son kitabının son kısmını işleyen "Harry Potter ve Ölüm Yadigarları Bölüm 2 / Harry Potter and Deathly Hallows 2" yer alıyor. Serinin son filmi olan Yates yapımı, Harry ve arkadaşlarının Voldemort'a karşı son savaşını ve büyücü dünyasını kökünden değiştirecek olayların yaşandığı bir dönemi işliyor.

    Harry Potter ve Ölüm Yadigarları Bölüm 1

    Serinin en iyi ikinci filmi olarak seçilen yapım ise serinin son kitabının ilk kısmını içeren "Harry Potter ve Ölüm Yadigarları Bölüm 1 / Harry Potter and Deathly Hallows 1" oluyor. 2011 yapımı film, Harry ve arkadaşlarının Voldemort ve onun emri altındakilerden saklanarak kaçak olarak yaşadıkları dönemi işliyor. Harry, Ron ve Hermione bir yandan Voldemort'u yenebilmek için hortkulukları ararken bir yandan da onları yok etmek için durmadan uğraşan Ölüm Yiyenler'le baş etmeye çalışıyor.

    Harry Potter ve Azkaban Tutsağı

    Listenin 1. sırasında ise Oscarlı yönetmen Alfonso Cuaron'un yapımı olan "Harry Potter ve Azkaban Tutsağı / Harry Potter and the Prisoner of Azkaban" filmi yer alıyor. Harry'nin ailesinden geriye kalanlarla bir araya gelmesi ve hayatına dair büyük kandırmacayı keşfetmesi gibi dönüm noktası olan sahneleri içeren film, serinin en iyi filmi olarak öne çıkıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top