Hesabım
    En İyi 5 Anthony Hopkins Performansı!

    İşte usta aktörün unutulmaz performansları!

    Başrollerini Anthony HopkinsColin Farrell ve Jeffrey Dean Morgan'ın paylaştığı, Afonso Poyart imzalı Solace bu hafta izleyiciyle buluşuyor. Film vizyona girerken Anthony Hopkins'in akıllara kazınan 5 performansını derledik!

    Sizce en iyisi hangisi?

    #1

    Film: Kuzuların SessizliğiRol: Dr. Hannibal Lecter Thomas Harris'in aynı adlı romanından uyarlanan 5 Oscar Ödüllü unutulmaz klasik, Anthony Hopkins ismi zikredildiğinde akıllara ilk gelecek film şüphesiz. Filmi süresi boyunca omzunda taşıyan genç Jodie Foster'ın ikinci kez Oscar Ödülü'ne layık görüldüğü yapım, Hopkins'in göründüğü ilk sahne itibarıyla bambaşka bir gerilim tonuna kavuşur. Her detayıyla -aksanıyla bile- bir ürperti nesnesi haline gelen Hopkins, tek Oscar Ödülü'nü bu filmle kazanmıştı.

    #2

    Film: Günden KalanlarRol: James Stevens James Ivory'nin Kazuo Ishiguro'nun romanından uyarladığı Günden Kalanlar, başrollerdeki Anthony Hopkins ve Emma Thompson ikilisinin hafızalara kazınan oyunculuklarıyla şahlanan 134 dakikalık bir destan. Hopkins, kendisini asilzade Lord Darlington'ın servisine adayan uşak Stevens rolünde devleştiği film ile Akademi tarafından ikinci kez Oscar Ödülü'ne aday gösterildiğini hatırlatalım.

    #3

    Film: Fil AdamRol: Frederick Treves

    John Hurt'ün canlandırdığı John Merrick karakterinin doktorunu canlandıran Anthony Hopkins, kendinden daha manşet olan bu karakter karşısında hiç ezilmiyor ve onu daha yukarı taşıyor. Oscar'a aday olmamasının tek sebebi ise Hopkins'in karakterini çok iyi tanıyan ve ona ruh kazandıran incelikli, abartısız performansı.

    #4

    Film: NixonRol: Richard M. Nixon Eski ABD Başkanı Richard Milhous Nixon'ın hayatını, gençlik yıllarından başkanlık dönemine uzanan bir çizgide ele alan Oliver Stone fllminde, usta aktör Başkan Nixon rolünde son derece ölçülü ve etkileyici bir performans sergiliyor. Hopkins, başlangıçta rol için uygun olmadığı yönünde tartışılsa da film gösterildikten sonra performansı övgülere boğulmuş; Akademi Ödülleri'nde Oscar adaylığı kazanmıştı.

    #5

    Film: İhtiras Rüzgarları Rol:  William Ludlow Edward Zwick filminde baba Albay Ludlow karakterine hayat veren usta oyuncu, filmin 1900'lerin başında geçen hikayesine son derece gösterişsiz ancak incelikli bir performansla katkıda bulunmuştu.

    #3

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top