Hesabım
    Çarşamba Akşamı İçin Alternatif Sinema Tercihleri!

    İstanbul’da yeni yılın ilk haftasında gerçekleşen sinema salonları dışına taşan etkinlikleri sizler için derledik!

    Bembeyaz bir yılbaşını kutladıktan sonra tekrar şehirde sinema adına ne var ne yok bakalım dedik. Yeni yılın ilk haftasında Çarşamba sineması programımıza devam ediyoruz.

    Bu hafta Pera Müzesi "Bu Bir Aşk Şarkısı Değil" programına devam ederken, Sabancı Müzesi Alman sineması programında Duvara Karşı filmine yer veriyor. Goethe Enstitüsü'nde ise Edward Berger küçük Jack'in hikayesini anlatıyor. Şimdiden iyi seyirler diliyoruz!

    Bu Bir Müzik Videosu Değil

    Pera Müzesi "Bu Bir Aşk Şarkısı Değil: Video Sanatı ve Pop Müzik İlişkisi" sergisi kapsamında 1980’lerden itibaren müzik videosunun estetiğini kendine mal eden ve yapısını söken çağdaş sanatçıların video eserlerinden oluşan gösterim programına devam ediyor. Gösterimde geniş bir sanatçı listesi yer alıyor; Joseph Beuys, Dara Birnbaum, John Sanborn & Kit Fitzgerald, Pipilotti Rist, Bjørn Melhus, Charley Case, Olaf Breuning, Cheryl Donegan, Ana Laura Aláez, Carles Congost, Marc Bijl, Joan Morey, Jesús Hernández, Hugo Alonso, Charles Atlas, Adel Abidin, César Pesquera, Jorge Galindo & Santiago Sierra. Tuhaf ve eğlenceli bir "anti-müzik" programı için saat 19.00'da Pera Müzesi'nde olmanız gerekiyor.

    Duvara Karşı

    Sakıp Sabancı Müzesi ZERO: Geleceğe Geri Sayım sergisi kapsamında Alman sinemasının önemli yapımlarını ağırlamaya devam ediyor. Bu hafta Türk asıllı Alman yönetmen ve senarist Fatih Akın'a Berlin Film Festivali'nde Altın Ayı ödülünü kazandıran Duvara Karşı filmi gösterimde olacak. Filmin başrollerini son dönemin çok konuşulan dizisi Game Of Thrones ile tüm dünyanın tanıdığı Sibel Kekili ile birlikte Meltem Cumbul, Güven Kıraç ve Birol Ünel paylaşıyor. Filmin konusu kısaca; Psikolojik açıdan zor zamanlar geçiren Cahit, hem alkol hem de uyuşturucu bağımlısıdır ve intihara teşebbüs eder. Kendisi ile ilgilenen psikiyatrist ona, hayata yeniden tutunabileceği bir dünya görüşü sunar. Cahit, yeni bir hayata başlamaya hazırdır. Sibel de yaşadığı baskılar sonucunda intihara teşebbüs eden genç ve güzel bir kadındır. Sibel, kendisine yeni bir yol çizmeye karar verir ve Cahit’ten kendisi ile evlenmesini ister. Bu iki insan bir kez daha hayatlarına şans vermek yolunda bu sefer aşkın onlara sunacaklarını deneyeceklerdir. Film 18.00'da gösterilecektir.

    Jack

    Goethe Enstitüsü'nde Çarşamba sinemasında Edward Berger'in Jack filmi gösteriliyor. Birçok film festivalinde gösterimi yapılmış ve çeşitli ödüllere layık görülmüş film küçük Jack'in hem kendisinin hem de kardeşinin sorumluluğunu üstlendiği bir dünyada başlıyor. Genç bir kadın olan ve çocuklarını tek başına yetiştirmeye çabalayan anneleri gündüzleri çalışmaktadır ancak birgün eve dönmez. Jack ve Manuel bütün şehri dolaşarak onu bulmaya çalışırlar. Goethe Enstitüsü'nde saat 19.00'da filmi izleyebilirsiniz.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top