Hesabım
    Ankara Yazı'ndan Etkileyici Kareler!

    Ankara Yazı Perşembe akşamı TRT ekranlarında!

    TRT Ev Sineması devam ediyor! Yönetmen koltuğunda Kemal Uzun'un oturduğu tarihi dram yapımı Ankara Yazı'ndan etkileyici kareler geldi.

    TRT TV Filmleri projesi kapsamında yapımı gerçekleştirilen filmin başrollerini Gürkan Uygun ile İpek Tuzcuoğlu paylaşıyor. Çekimleri  Adana ve Kozan'da tamamlanan filmin kadrosunda Münir Can CindorukBurçin AbdullahÜmit Acar ve Tuncer Salman da yer alıyor. Filmin yapımcılığını Galip Güner ile Elin Ecealp üstleniyor. Deniz Aydenk'in senaryosunu yazdığı film 12 Eylül Darbesi'nin önemli isimlerinden Mustafa Pehlivanoğlu'nun hayatını, idamını ve ardından yaşanan aile dramını beyazperdeye aktaracak. 

    12 Eylül Darbesi'nin ardından idam edilen ilk ülkücü olan Mustafa, daha sonraları Balgat Katliamı olarak anılacak olan, 10 Ağustos 1978 günü gerçekleşen ülkücü kahvehanesinin taranması olayında baş şüpheli olarak gözaltına alınır. Ahmet ve Zeynep Pehlivanoğlu’nun biricik evlatları için verdikleri mücadele bu gözaltı ie başlamış olur. Nişanlısı ile tehdit edilen Mustafa suçu üstlenir, o dönem yine işlemediği bir suçtan içeri alınan Nejdet Adalı'ya idam kararı çıkmıştır. Mustafa için idam istenmesinin sebebi iki tarafın da kayıp vermesi ile dengenin sağlanmasıdır. Ailesinin de yardımıyla Mustafa bir arkadaşıyla birlikte hapishaneden kaçar ancak tekrar yakalanır. Mustafa'nın kurtuluş umudu giderek azalmaktadır...

    Gerçek olaylara dayanan tarihi dram filmi Ankara Yazı Perşembe akşamı saat 20:00'da TRT ekranlarında seyircileriyle buluşacak.

     

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top