Hesabım
    Frankfurt Türk Film Festivali Devam Ediyor!

    Frankfurt Türk Film Festivali 30 Ekim'de açılışını yaptı.

    Uzun metraj, kısa film ve belgesel türlerinde 50 filmin gösterileceği 16. Frankfurt Türk Film Festivali 30 Ekim gecesi görkemli bir törenle açıldı. Açılış töreninden renkli görüntüler galerimizde!

    30 Ekim-5 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalin açılışına pek çok ünlü isim katıldı. Festival başkanı Hüseyin Sıtkı, 16. yılında da festivalin dolu bir programla izleyicilerin karşısında olacağını söyledi.

    Türkiye´den gelen konuklar öncelikle Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Feldmann´ın davetlisi olarak Römer´de bulunan belediye binasındaki kokteyle katıldı. Kokteyl öncesi Frankfurt Belediyesi adına Ina Hartwig, Türkiye´den ise Yetkin Dikinciler ve Hüseyin Sıtkı konuşma yaptı.

    CineStar Metropolis sinemasında Almanya´dan katılan Kültür ve Sanat´tan sorumlu Bakan Boris Rhein, CDU Partisinden Milletvekili İsmail Tipi, Türkiye Cumhuriyeti Frankfurt Konsolos Özkan Durmaz, Kültür Ataşesi Osman Şahin, Filmhaus Başkanı Ralph Fölg, Festivali destekleyen kurum ve kuruluşların temsilcileri, Nuri Alço, Güngör Bayrak, Jülide Alasya, Yetkin Dikinciler, Gökhan Mumcu, Ceren Mumcu, Emre Budak, Şahnaz Çakıralp, Fırat Sayıcı, Nurdan Sever, Serap Gedik, Sayim Çınar, Caner Ural, Çelik Okyalaz ile birlikte kokteyle katıldı.

    Açılış Hüseyin Sıtkı’nın konuşmasıyla başladı. Daha sonra Bilim ve Sanat Bakanı Boris Rhein, Konsolosumuz Özkan Durmaz, Frankfurt Belediyesi yabancılar dairesinden Egandari Grünberg festival hakkında konuşma yaptı. 

    Festivalin bugünkü programında ise açılış Anadolu Masalları filmi ile gerçekleşti. Dram yapımını ise eğlenceli animasyon Kötü Kedi Şerafettin takip etti. Kıyıdakiler, Çırak, Mustang, Nadide Hayat, Kar Korsanları, Hasret ve Dolanma da bugünün programında yer alıyor. Seçkinin ardından Mesut Ali'nin sahne performansı seyircilerle buluşacak.

    Festivalin Frankfurt'a yayılan geniş kapsamlı programına ulaşmak için tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top