Hesabım
    Kendi Yönetmenlerinin Reddettiği Filmler!

    Beyaz perdede yönetmenlerini hayal kırıklığına uğratan filmler!

    Beyaz perde elbette ki büyüleyici bir mecra! Ancak bu büyülü dünya, ona altın rengi rüzgarını veren her filmin gurur kaynağı olduğu anlamına gelmez. Film yapımı tarihi, yönetmenlerin unutmak istediği projelerle doludur. 1950'lerden günümüze dek yönetmenler, başarılı olsun ya da olmasın, bazı filmlerini katiyen sevmiyor!

    İşte Woody Allen'dan Stanley Kubrick'e, beyaz perdenin kendi eserlerini sevmeyen yönetmenleri burada! 

    Kaynak

    American History X / Geçmişin Gölgesinde

    Geçmişin Gölgesinde filminin yönetmeni Tony Kaye'in kurgu odasına girmesi yapım şirketi tarafından yasaklanmıştı.Yapımcılara, zayıf senaryoya ve başrol Edward Norton'a ateş püsküren Kaye filmden o kadar nefret ediyordu ki Amerika Yönetmenler Derneği'ne filmden adının silinmesi için başvuruda bulundu.

    Dune

    David LynchDune filminden o kadar memnun değildi ki, film hakkında hiç röportaj vermedi. Universal Pictures, yönetmenin kendi kurgusuna izin vermedi ve Lynch filmin kimi kopyalarından adının silinmesini istedi. Filmin kimi versiyonlarında Lynch'in ismi Alan Smithee olarak geçiyor.

    Annie Hall

    Woody Allen, 4 Oscar ödülü kazanan filmi Annie Hall'u bir hayal kırıklığı olarak niteliyor. Bir bilinç akışı filmi yapmak için yola çıktığını belirten yönetmen, seyircilerin ve yapım şirketinin umursadığı tek şey filmdeki karakterler arasındaki ilişki olduğu için filmi kendi versiyonunda yansıtamadığını söylüyor.

    Kardan Adam / The Snowman

    Beğenilen filmlerin yönetmeni Tomas AlfredsonKardan Adam filminin hayalindeki gibi olmadığı daha film vizyona girmeden söylemişti. Norveç'teki çekimlerin çok kısa sürdüğünü belirten yönetmen, filmi, parçaları eksik olan bir yapboza benzetmiş ve senaryonun %10-15'lik bir kısmının çekilmediğini söylemişti.

    Ölüm Kararı / Rope

    Ölüm Kararı, usta yönetmen Alfred Hitchcock'un en iddialı sinema teşebbüslerinden biriydi. Sürekli çekim tekniği girişimi yapımın üzerindeki baskıyı artırırken, film sonunda Hitchcock tarafından "başarısız bir deney" olarak nitelendi.

    Transformers: Yenilenlerin İntikamı / Transformers: Revenge of the Fallen

    Serinin ilk devam halkası Transformers: Yenilenlerin İntikamı, yönetmeni Michael Bay de dahil kimseyi tatmin etmedi. 14 sayfalık bir hikayeden film çıkarmaya çalıştığını belirten yönetmen, senaryonun hazır olmayışının filmi katlettiğini söyledi.

    Yaratık 3 / Alien 3

    Yaratık 3'ün yönetmeni David Fincher, yapım şirketiyle o kadar sorun yaşadı ki, az daha kovuluyordu. O zamanlar henüz usta kabul edilmeyen yönetmenin tekrar çekimleri alması ve detaycılığı yapım şirketine gına getirdi. Yönetmen pek çok sahnenin daha önce kullanılmış setlerde çekilmek zorunda olduğunu da itiraf etti.

    Babil M.S. / Babylon A.D.

    Babil M.S., yönetmeni Mathieu Kassovitz'in tanıtımını yapmayı reddettiği bir film oldu. Gişede yere çakılan filmin yapım şirketi 20th Century Fox, yönetmenin hiçbir sahneyi istediği gibi çekmesine izin vermedi ve senaryoda birçok değişiklik talep etti.

    Fantastik Dörtlü / Fantastic Four

    Fantastik Dörtlü'nün yönetmeni Josh Trank, filmin vizyonundan bir gün önce sosyal medyada isyan etti. Süper kahraman filmini Cronenberg-vari bir atmosferle birleştirmeyi hedefleyen yönetmenin vizyonu, 20th Century Fox tarafından kabul görmedi ve yapım şirketi yönetmenin rızası olmadığı halde, kendi istedikleri kurguyu yaptırdı.

    Korku ve İstek / Fear and Desire

    Stanley Kubrick'in ilk filmi Korku ve İstek, yönetmen tarafından "beceriksizce ve amatör film egzersizi" olarak nitelendi. Yönetmen devamlılık hataları içeren filmi o kadar sevmedi ki, kimsenin görmemesi için orijinal kopyayı satın aldı. 

    Batman & Robin

    Süper kahraman filmlerinin en kötülerinden biri sayılan Batman & Robin, yönetmeni Joel Schumacher için utanç kaynağı. Yönetmen bir röportajında, her Batman hayranına özür borçlu olduğunu söyleyerek, filmin sahip olduğu tüm hataların kendi suçu olduğunu açıklamıştı.

    The Underneath

    Usta yönetmen Steven SoderberghThe Underneath filminin çekimleri sırasında kişisel sorunlarla boğuştuğu için filme gerekli dikkati veremediğini ve en başından beri filmi çekmek istemediği halde kendini zorladığını itiraf etmişti.

    Accidental Love

    David O. Russell imzalı Accidental Love, daha yapım aşamasındayken yönetmeni tarafından terk edildi. Yapımcı Kia Jam'in kurgu aşamasını üstlendiği filmin vizyonuyla birlikte de yönetmen, filmden adının silinmesini istedi ve künyede yönetmenin adı Stephen Greene olarak lanse edildi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top