Hesabım
    James Cameron'ın Favori 5 Filmi!

    Bilim kurgunun usta yönetmeni James Cameron'ın en sevdiği 5 film burada!

    Bilim kurgu türüyle eşanlamlı hale gelen ünlü Kanadalı film yapımcısı James Cameron, tüm zamanların en sevdiği filmlerinin bir listesini hazırladı. 

    Cameron, ilk olarak ikonik 1984 aksiyon filmi Terminator ile büyük başarı elde etti. Gelecek yıllarda bilim kurguya hakim olacak bir kariyerin temellerini belirleyen bir film oldu bu. Ardından Cameron, 1986 yılında Yaratık 2, 1989'da The Abyss ve 1991'de Terminatör 2: Mahşer Günü ile bilim kurgu türünün temellerini sarsmayı başardı.

    1997'de Cameron'ı bir sonraki seviyeye taşıyan unutulmaz aşk filmi Titanik olsa da onu bilim kurgunun yaşayan ustası haline getiren Avatar filmi oldu. Amerikan gişelerinin bugüne dek en çok hasılat elde eden yapımı, bilim kurgu türünde yepyeni bir dünyanın kapılarını araladı.

    Kazandığı altı Akademi Ödülü ile Hollywood'un en büyük isimleri arasında yer alan Cameron hakkında oyuncu Sigourney Weaver bir kere; "Sahne için hayatımızı ve uzuvlarımızı gerçekten riske atmamızı istiyor. Öbür yandan, kendininkini atmaktan da çekinmiyor. Dünyada çok az dahi var, özellikle de bizim işimizde. James kesinlikle onlardan biri" demişti. Oyuncunun bu sözlerinin bir benzeri de Michael Biehn'den gelmişti; "O gerçekten tutkulu bir insan. Filmlerine, diğer yönetmenlerin kendi filmlerine değer verdiğinden daha fazla değer veriyor."

    Yönetmenlik tarzı birçok filmi etkilemişken Cameron, endüstrinin tarihindeki en iyi filmlerden bazılarına katkıda bulunanlara duyduğu hayranlığı korumaktan asla vazgeçmedi. Fandor'a açıklama yapan yönetmen, film görüşü hakkında kalıcı bir izlenim bırakan beş film seçti. Listesinde 2 filmine yer verdiği Kubrick hakkında ise; "Kubrick'ten öğrendiğim ders, aynı şeyi asla iki kez yapma" dedi.

    James Cameron'ın Favori 5 Filmi!

    1. Oz Büyücüsü (1939)

    James Cameron'ın Favori 5 Filmi!

    2. Dr. Garipaşk (1964)

    James Cameron'ın Favori 5 Filmi!

    3. 2001: Uzay Macerası (1968)

    James Cameron'ın Favori 5 Filmi!

    4. Baba (1972)

    James Cameron'ın Favori 5 Filmi!

    5. Taksi Şoförü (1976)

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top