Hesabım
    Deprem Kuşu'nu Sevenlere Film Önerileri

    Alicia Vikander'lı "The Earthquake Bird"ü seven, bunları da sever..

    Netflix'in yeni orijinal yapımı Deprem Kuşu'nun (Earthquake Bird) başrollerinde Alicia VikanderRiley Keough ve Jack Huston yer alıyor. Ridley Scott'ın yapımcılığında, Wash Westmoreland'ın yönetmen koltuğunda oturduğu film, Tokyo'da geçen tekinsiz bir aşk hikayesi. 

    Tokyo'da yaşayan geçen bir kadın olan Lucy Fly hayatını altyazı çevirmenliği yaparak kazanmaktadır. Kendine ait küçük bir dünyası olan Lucy, bir fotoğrafçı olan Teiji ile tanışır ve ikilinin aralarında bir ilişki başlar. İplerin Teiji'nin elinde olduğu bu ilişki, iletişim kurmakta zorluk çeken Lucy'yi yavaş yavaş kendisine mahkum eder. Lucy bu sırada Amerika'dan yeni gelen Lily isimle bir kızla tanışır. Lily'nin cana yakınlığı sayesinde kısa sürede arakadaş olan ikilinin arası, Lily ile Teiji'nin tanışması sonrasında açılacaktır. Tüm bunlar yaşanırken Lily ortadan kaybolur ve polislerin tek şüphelisi, onu en son gören kişi olan Lucy'dir.

    Tekinsiz bir neo noir olan Deprem Kuşu'nu sevip beğendiyseniz, listedeki diğer filmlere de mutlaka göz atın!

    Deprem Kuşu

    The Perfection (2019)

    The Perfection

    The Perfection, hasta olan annesine bakmak zorunda kaldığı için, çok başarılı olduğu müziği bırakmak zorunda kalan genç kadın Charlotte'un, eski okulunun yeni yıldızını tanımak istemesi ile başlıyor. Yeni yıldız Elizabeth'i takibe alan ve kısa süre sonra onunla tanışınp yakınlık kuran Charlotte'un aklından neler geçtiği de filmin bir çok sürprizinden sadece biri.

    The Invitation (2015)

    Davet Çocuklarını trajik bir biçimde kaybettikten sonra ayrılan Will ve Eden'ın yolu, iki yıl sonra Eden'ın yeni eşi ile verdiği bir partide tekrar kesişir. Eskiden yaşadığı eve bir davetli olarak giden ve hala oğlunun yasını tutan Will, eski eşinin ve onun yeni kocası David'in hareketlerinden şüphelenmeye başlar. Dostlarla dolu bir akşam yemeğinde en fazla ne olabilir ki?

    Stoker (2013)

    Lanetli Kan Babasının ölümünün ardından annesiyle başbaşa kalan India'nın hayatı, şimdiye kadar hiç tanışmadığı amcasının eve gelişi ile beraber değişmeye başlar. Gizemli adamla India arasında korku ve öfkeden doğan bir ilişki filizlenirken, annenin tüm bu yaşananlara tepkisi ne olacaktır?

    Fatal Attraction (1987)

    Öldüren Cazibe Karısı ve kızı şehir dışındayken tek gecelik bir işilki yaşayan avukat Dan Gallagher'ın bunun tek gecelik bir ilişki olmadığını öğrenmesi hayli can yakıcı bir yoldan olacaktır. Alex Forrest'in Dan'e karşı gitgide bir saplantıya dönüşen duyguları, kendini şiddetle dışa vurmaya başlar ve artık sadece Dan değil, ailesi de tehlikededir.  

    Mulholland Drive (2001)

    Mulholland Çıkmazı En büyük hayali Hollywood'da ünlü bir oyuncu olmak olan Betty Elms, bu hayaline doğru yürürken, orada mükemmel bir noktaya ulaşmış olan bir kadınla tanışır ve onun başarılarına hayran kalır. O kadın da Betty'den hoşlandığında aralarında gizemli ve oldukça erotik bir ilişki başlar. Mulholland kavşağında gerçekleşen trafik kazası ise her şeyi alt üst edecektir, hafızaları bile..  

    Black Swan (2010)

    Siyah Kuğu New York’ta yaşayan Nina genç ve yetenekli bir balerindir. Eski bir balerin olan ve kızına sürekli dans konusunda hırs aşılayan annesi ile birlikte yaşayan Nina, Kuğu Gölü balesinin baş balerini olmak için ilk tercihtir. Ancak çok da dişli bir rakibi vardır ve rakibi Lily de bu rol için her şeyi yapmaya hazırdır.

    Gone Girl (2014)

    Kayıp Kız İzleyicilerin ve eleştirmenlerin beğenisini kazanan Kayıp Kız, Gillian Flynn'ın aynı isimli kitabından uyarlandı. Dışarıdan mutlu bir çiftmiş gibi görünen Nick ve Amy'nin 5. evlilik yıl dönümlerinde Amy ortadan kaybolur. Polisin şüphesini çeken ve basının sorumlu tutmaya başladığı Nick ne yaparsa yapsın masum olduğuna kimseyi inandıramaz, Amy'nin hayatta olup olmadığı sorusu ise tam bir muammadır.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top