Hesabım
    Steven Spielberg İmzalı "West Side Story"ye İlk Bakış!

    West Side Story'den yeni görseller paylaşıldı.

    Usta yönetmen Steven Spielberg'ün yönetmen koltuğunda bulunduğu müzikal uyarlama film "West Side Story"den yeni görseller paylaşıldı. Arthur Laurents'ın tiyatro kitabından uyarlanıp ilk olarak 1957 yılında bir Broadway müzikali şeklinde izleyici karşısına çıkan West Side Story, bu kez Ansel Elgort ve Rachel Zegler başrolüyle hayata geçirildi.

    Schindler's List, E.T., JawsIndiana Jones serisi, Empire of The Sun gibi yapımların usta yönetmeni Steven Spielberg'ün yönetmenliğini üstlendiği West Side Story'ye ilk bakışı atmamızı sağlayacak görseller paylaşıldı. 1957 yapımı West Side Story Broadway müzikalinden yola çıkılarak 1961 yılında bir sinema filmi çekilmişti. Yönetmen Spielberg, bu filmi yeniden uyarlama nedeni olarak şu sözleri sarf ediyor: "Annem klasik bir piyanistti. Tüm evimiz klasik müzik albümleriyle süslenmişti ve etrafım klasik müzikle çevrili bir şekilde büyüdüm. Aslında West Side Story, evimize giren popüler müziğin ilk parçasıydı. Önce bundan kaçtım -1957 yılının Broadway müzikalinin oyuncu kadrosunun oluşturduğu albümdü- ve sonra bir çocuk olarak aşık oldum. West Side Story kendimi verdiğim bir günahtı."

    West Side Story, aslında Romeo ve Juliet'ten ilham alıyor. Romeo ve Juliet'in hikayesinden kan davalı aileler kısmını alıp New York'ta çete savaşlarına çeviren West Side Story, beyazlardan oluşan ve Riff tarafından başı çekilen Jets ile Bernardo tarafından başı çekilen Porto Riko'lu Sharks çetelerini müzikal bir dille anlatıyordu. Birbirine düşman iki sokak çetesi olan Köpekbalıkları ve Jetler'e mensup bir genç kız ile bir genç erkeğin aşkını ve kavuşamama hikayelerini anlatan film, modern bir Romeo ve Juliet uyarlamasını müzikal türe sokuyor.

    Riff'in en yakın arkadaşı olan Tony rolü için Tam Gaz filminin yıldız oyuncusu Ansel Elgort, Anita rolü için Ariana DeBose, Bernardo rolü için David Alvarez, Tony ile bir dans sayesinde yakınlaşan Bernardo'nun kız kardeşi Maria rolü için Rachel Zegler ve Chino rolü için ise Josh Andrés Rivera filmin başrollerini oluşturuyor. Filmin kadrosunda Rosalia olarak Ana Isabelle, Lieutenant Schrank olarak Corey Stoll ve Memur Krupke olarak Tony ödülü adaylığı bulunan Brian d’Arcy James yer alıyor. Orijinal filmde Anita'yı canlandıran Rita Moreno ise bu kez Valentina rolünde karşımıza çıkacak.

    West Side Story, eğer her şey yolunda giderse 17 Aralık 2020 tarihinde sinemalarda olacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top