Hesabım
    Sam Raimi'nin Spider-Man Üçlemesindeki Gizli Detaylar!

    Sam Raimi'nin yerleştirdiği referansları buluyoruz!

    Marvel çizgi romanlarından beyaz perdeye başarıyla aktarılan Örümcek Adam uyarlamalarından biri, Sam Raimi'nin Spider-Man üçlemesiydi. Spider-Man çizgi roman uyarlama serileri hayranları üçe bölse de, en büyük hayran kitlesine sahip olan serinin Sam Raimi'ye ait olduğunu söyleyebiliriz. Tobey Maguire'ın Peter Parker'a hayat verdiği üçlemede Raimi, birçok göndermeye yer vermişti. Yıllar sonra bu göndermeler yeniden konuşulmaya başlandı. Bunun en önemli nedenlerinden biri de, Raimi'nin Doctor Strange In The Multiverse of Madness filmini yönetecek olması oldu. Yönetmen, Spider-Man üçlemesinde Doctor Strange'in adının geçmesine neden olmuştu.. Bu sebeple filmler yeniden inceleme altına alındı ve fark edilen ya da edilmeyen birçok referans gözler önüne serildi. İşte Sam Raimi'nin Spider-Man üçlemesindeki en belirgin göndermeler!

    Spider-Man Referansları

    Şükran Günü yemeği sırasında aynı masada bulunan Peter Parker ile Norman Osbourne'un gömlekleri birbirlerinin kostümüne gönderme yapıyordu. Norman'ın kravatı Spider-Man kostümünün rengi olan kırmızıyken Peter'ın gömleği Yeşil Goblin'in rengindeydi.

    Spider-Man Referansları

    Peter Parker'ın odasında yer alan duvar kağıdı, örümcek ağı desenindeydi.

    Spider-Man Referansları

    Peter Parker'ın yaptığı çizimler bir başka Marvel karakteri olan Manta'nın çizimleriydi.

    Spider-Man Referansları

    DC süper kahramanları Shazam, Superman ve 2000 yapımı süper kahraman filmi Up Up and Away'in repliklerine yer veriyor.

    Spider-Man Referansları

    Sam Raimi, yapımcılığını üstlendiği meşhur Xena: Warrior Princess'in başrol oyuncusu Lucy Lawless'a çok kısa da olsa Spider-Man filmlerinde rol vermişti.

    Spider-Man Referansları

    Sam Raimi, yönetmen koltuğuna oturmak üzere anlaşma yaptığı Doctor Strange'e yıllar önce Spider-Man üçlemesinde yer vermişti. Kötü kahraman Otto Octavius'a isim üretmeye çalışırken Doctor Strange'in adı öneriliyor. Konuşma J. Jonah Jameson ile Ted Hoffman arasında geçiyor.

    Spider-Man Referansları

    Spider-Man yaratıcılarından biri olan Stan Lee'nin Spider-Man filmlerinde görülmemiş olma ihtimalini düşünmüyordunuz umarız... Birkaç yıl önce kaybettiğimiz sanatçı Lee, ilk filmde küçük bir kızı Yeşil Goblin'in neden olduğu patlamadan korumaya çalışan bir adamı canlandırıyordu. Diğer iki filmde de farklı rollerde karşımıza çıktı.

    Spider-Man Referansları

    Sam Raimi, korku sineması için efsane olan Evil Dead serisinin de yönetmenliğini üstlenmişti. Raimi, Spider-Man'de Evil Dead'in başrolü Bruce Campbell'ı karşımıza çıkarmıştı.

    Spider-Man Referansları

    Spider-Man 2'de Peter'a maskesini veren çocuklar gerçekte Tobey Maguire'ın üvey kardeşleriydi.

    Spider-Man Referansları

    Peter Parker'ın arkasında görünen Mary Jane fotoğrafı, Peter'ın radyoaktif örümcek ısırığı aldığı gün çekilmişti.

    Spider-Man Referansları

    Peter Parker'ın Spider-Man kostümünü çöpe attığı sahne birebir olarak çizgi romanda vardı.

    Spider-Man Referansları

    Dr Octopus'un testere ile karşımıza çıktığı sahne, yine Sam Raimi'nin yönetmeni olduğu Evil Dead filmine bir göndermeydi. Filmdeki Ashley karakteri elektrikli testeresiyle akıllara kazınmıştı.

    Spider-Man Referansları

    Harry Osbourne'un evinde bulunan bir maske, aslında Yeşil Goblin maskesi değildi. Marvel çizgi romanlarında bulunan ve Yeşil Goblin ile aynı seruma maruz kalan başka bir kötü kahramanın maskesiydi.

    Spider-Man Referansları

    Peter'a Eddie Brock'tan bulaşan simbiyotiğin yer aldığı sahne, hem çizgi romanlarda hem de animasyon dizisinde birebir vardı.

    Spider-Man Referansları

    Spider-Man 3'ün aksiyon sahnelerinden birinde çizgi romanlarda yer alan kötü kahraman Shocker'a yer verildi. Animasyon dizisinde de yer alan Şokçu, elektrik akımı veren kostümüyle kolaylıkla kasaları açabiliyor ve suç işleyebiliyordu.

    Spider-Man Referansları

    Peter Parker'ın aldığı örümcek ısırığı bu sahnede kolaylıkla görülüyordu.

    Spider-Man Referansları

    Bruce Campbell bu kez de Spider-Man 3'de Peter Parker'ın Mary Jane'e evlenme teklif ettiği sahnede görüldü. Campbell, bir garsonu canlandırıyordu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top