Hesabım
    Kötü Karakterler İçin Yanlış Oyuncu Seçimi Yapılan Filmler

    Bu oyuncuların yerine kimleri hayal ederdiniz?

    İddialı gişe filmleri bizlere sinemanın altın kuralını sunar: Sağlam bir kötü ile sağlam bir iyinin çarpışması. Hatta kötü karakter ne kadar iyi yazılırsa izleyicinin ilgisini o kadar üzerinde tutacaktır. Yalnızca karakterin iyi yazılması da yeterli değildir. Doğru oyuncu seçimleri filmlerin en önemli kısımlarından birini oluşturur. Örneğin Danny DeVito'yu Penguin rolüne yerleştirdiğinizde harikalar yaratır. Ama onu gidip de Joker ya da Batman yapmayı düşünmezsiniz. Bir diğer taraftan bakarsak çok emin olmadan, büyük bir ışık görmeden komedi filmlerinin yan oyuncularından birini alıp psikolojik korku filminin başrolüne yerleştirmezsiniz.

    Ama yaptılar. Yönetmenler bazı filmlerde o kadar yanlış oyuncu seçimleri yaptı ki, filmi ayakta tutan kötü kahramanlar hiç de dayanıklı olamadı. İşte o karakterler ve oyuncular...

    Carrie

    Chloe Grace Moretz'in güçlü ve sert rollere yerleştirilebileceğini Kick Ass'de görmüştük. Ama Carrie yeniden çekiminde Moretz'i ister istemez Sissy Spacek ile karşılaştırıyor ve Moretz'in yanlış seçim olduğunu anlıyoruz.

    Eddie Brock / Venom

    Her ne kadar Venom filmini sevmesek de Tom Hardy'nin bu rol için çok iyi durduğunu söylememiz gerek. Ama Spider-Man 3'te Topher Grace'i Venom yapmak kimin fikriydi?! Bir çizgi filmlere, çizgi romanlara bakalım, bir de filme bakalım...

    Irina Spalko

    Gelmiş geçmiş en iyi oyunculardan biri olan Cate Blanchett'ten Thor: Ragnarok'un Hela'sı gibi heybetli kötü kahramanlar çıkabileceğini biliyoruz. Ama Indiana Jones and The Kingdom of The Crystal Skull'da bir şeyler yanlıştı. Blanchett, Rus ajanı Irina'ya ruh vermeye çalışsa da başaramamıştı.

    Sloan

    Morgan Freeman'ın çok iyi bir oyuncu olduğundan şüphemiz yok. Ama Wanted'ın kötüsü için çok daha kendini belli etmeyen, canlı bir oyuncuya ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Yani Freeman'ın değerli biri olması, karakteri kurtarmıyor.

    Mr. Freeze

    Arnold Schwarzenegger, aksiyon filmi denilince bir dönemin aklına gelen ilk isimdi. Batman & Robin'de onun ismini gördüğümüzde heyecanlanmıştık hatta. Ama yönetmen ve senaristler ne yaptı, ne etti oyuncuyu da karakteri de olması gereken yüksekliğe ulaştıramadı. Karşımızda gülünesi bir karakter vardı.

    Norman Bates

    Gus Van Sant gibi önemli bir yönetmenden Norman Bates'i böyle ele almasını beklemezdik. Alfred Hitchcock'un klasikleşmiş Psycho filmini yeniden uyarlayan yönetmen, başrole kesinlikle Anthony Perkins'in yerini tutamayan Vince Vaughn'u getirdi.

    Joker

    Jared Leto da iyi oyuncu olup, kötü seçimlerin kurbanı olanlardan. Aslında yanlış oyuncu da demeyelim, Suicide Squad'daki kötü Joker tasviri ile Leto'nun uyuşamaması diyelim. Bunun üstüne Heath Ledger ve Jack Nicholson'ın yerini tutamayacak kadar güçsüz olmasını da eklersek, yanlış seçimler silsilesi altında kalmış oluruz.

    Anakin Skywalker

    George Lucas'ın saf bir karakterle yola çıkıp, galaksinin en kötü insanını yaratma çabalarını anlıyoruz. Ama burada hem Hayden Christensen'ın bu dönüşümü çok basit göstermesi, hem de Lucas'ın basit replikler, basit nedenler sunarak onun dönüşümünü göstermeye çalışması birer hataydı. İkili, hatayı burada paylaşıyor.

    Lex Luthor

    Basit bir CW dizisi olan Smallville bile, Warner Bros'un Batman V. Superman'de yaptıklarından daha iyi iş çıkarmıştır. İkisi de aynı şirketten olmasına rağmen nasıl birinde Michael Rosenbaum gibi güçlü bir oyuncu seçilirken, diğerinde Jesse Eisenberg gibi Lex Luthor ile alakası olmayan biri seçilebilir?

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top