Hesabım
    Brad Pitt'li "World War Z" Filmi ile Kitap Arasındaki Büyük Farklar!

    World War Z filmi, kitap ile ilgili neleri değiştirmişti?

    Brad Pitt'in yıldızı olduğu, Marc Forster'ın yönetmenliğindeki World War Z filmi ile Max Brooks'un yazarı olduğu World War Z: An Oral History of the Zombie kitabını karşılaştırma zamanı! Kitabın Hollywood tarafından beyaz perdeye aktarılmasıyla birlikte yapılan politik ve izleyici yönlü değişiklikleri kısaca masaya yatırdık. Her ne kadar film de kitap da harika olsa da, World War Z'in kitaptaki birçok önemli ayrıntıyı es geçtiği görülüyor. Hep birlikte bu ayrıntılara göz atalım!

    World War Z

    World War Z: An Oral History of the Zombie kitabında bir başkarakter yok. Filmde ise Brad Pitt'in canlandırdığı Gerry Lane kahramanımız oluyor.

    World War Z

    World War Z kitabının politik bir kitap olduğunu söyleyebiliriz. Zombilerin yayılması Çin ile başlıyor ve Afrikalılar salgına kuduz adını veriyor. Ayrıca Amerika'da zombi istilası olduğu sırada seçimler yapılıyor. Filmde ise Amerika dünyanın kurtarıcısıymış gibi gösteriliyor. Kuzey Kore'deki sert zombi savaşı kitapta olmayan bir şekilde gösteriliyor.

    World War Z

    Kitapta zombiler koşmuyor. Filmde ise zombiler insanlara ulaşabilmek için tırmanıyor, koşuyor, tepelere çıkıyor. Ayrıca kitapta enfekte olan insanların zombiye dönüşmesi birkaç hafta alıyor. Filmde savaşın toplamı birkaç hafta olarak gösteriliyor. Efsanevi meydan savaşı kısmı ise izleyicilerin ilgisini çekecek olmasına rağmen verilmiyor.

    World War Z

    Kitapta bu salgın için bulunan bir aşı yok. Daha doğrusu bir aşı adıyla bir ilaç yapılıp marketlere dağıtılıyor. Ama bu aşının aslında placebo etkisi yarattığı öğreniliyor. Filmin sonunda ise aşı üretiliyor.

    World War Z

    Aslında savaş, World War Z kitabının başında çoktan sona ermişti ve bir anlatıcının söylediklerini okuyorduk. Ama film, şimdiki zamanda geçiyor.

    World War Z

    World War Z kitabında, savaştan sonra olanlar uzun uzun anlatılıyor. Hala dünyada milyonlarca zombi olduğunu öğreniyoruz. İzlanda gibi bazı ülkelerin durumu diğerleri göre daha iyi oluyor. Ama filmde bu pek de resmedilmiyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top