Hesabım
    Richard Donner'in Az Bilinen Harika Filmleri!

    Kaybettiğimiz usta yönetmen Richard Donner'in en sevdiğiniz filmi hangisiydi?

    Richard Donner, geçtiğimiz günlerde yaşamını yitirerek sinema dünyasını üzüntüye boğmuştu. 91 yaşında hayatını kaybeden usta yönetmen, Christopher Reeve'in başrolünde yer aldığı Superman, Mel Gibson'lı Lethal Weapon gibi yapımlarla tanınıyor. Bu iki projesiyle de yeni akımlar başlatan ve günümüz sinemasını şekillendiren Richard Donner'in bilinmeyen filmlerine göz atmak istiyoruz. Richard Donner'in en az konuşulan 5 filmini inceleyerek yönetmeni saygıyla anıyoruz.

    Ladyhawke

    Rutger Hauer ve Michelle Pfeiffer'in başrolünde bulunduğu Ladyhawke, 1985 yılında çekilmişti. Orta Çağ döneminde geçen film, geceleri kurtadama dönüşen Kaptan Etienne Navarre ve ona eşlik edip gündüzleri bir şahin olarak gezen genç kadın Lady Isabeau'nün hikayesine odaklanıyordu. 

    Maverick

    Jodie Foster ve Mel Gibson başrollü Maverick, televizyon dizisinden uyarlanarak beyaz perdeye aktarılmıştı. Dahi bir kart oyuncusu olan Bret Maverick, aynı zamanda poker oyununda en tepeye ulaşabilmek için yeterince para kazanmaya çalışan bir dolandıcıdır. Annabelle Bransford ise ona bu dolandırıcılık macerasında eşlik ediyordur.

    Conspiracy Theory

    1997 yapımı Conspiracy Theory başrolüne Mel Gibson ve Julia Roberts'ı yerleştiriyor. Jerry Fletcher, komplo teorilerini takıntı haline getiren paranoyak bir taksi şöförüdür. Bir anda kendini hükümetin hedeflerinden biri olarak bulur. Jerry'nin hangi teori yüzünden hedef haline geldiğini bulması gerekiyordur.

    Timeline

    Paul Walker ve Anna Friel'in başrolünü paylaştığı Timeline, esasen pek de harika bir film değil. Ama eğlenceli bir film. Geostorm'a benzeyen bilim kurgu türündeki Timeline, bir grup arkeologun 14. yüzyıla doğru zamanda geri giderek profesörlerini kurtarmaya çalışma maceralarını anlatıyor.

    16 Blocks

    16 Blocks, Richard Donner'ın çektiği son film olarak biliniyor. Yaşlanmaya başlayan alkolik bir polis, polis koruması altındaki birine adliyeye doğru eşlik ediyordur. Ama oraya ulaşana kadar tek parça kalabilecekler midir? Filmin başrolünü Bruce Willis ile Yasiin Bey paylaşıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top