Hesabım
    "The Last of Us" 3. Bölümde Hikayenin Gidişatı Neden Değişti?

    Craig Mazin, 3. bölümde neden Bill ve Frank'in hikayesini anlattıklarını açıkladı.

    HBO

    Yönetici yapımcı ve yazar Craig Mazin, The Last of Us 3. bölümün dizi için neden bu kadar farklı olduğunu açıkladı. Hikaye genel olarak Ellie (Bella Ramsey) ve Joel'in (Pedro Pascal) devrimci Ateşböcekleri'yle tanışmak için çıktıkları yolculuk maceralarını takip ediyor. Ancak 3. bölümde, uzun süredir hayatta kalmayı başaran Frank (Murray Bartlett) ve Bill (Nick Offerman) ile buluşmaya karar verdiklerinde, ikisinden bir süre ayrılıp bu yeni karakterlerin hayatlarını izledik.

    İkilinin duygusal hikayesi bölümün neredeyse tamamını kaplayarak yaşananlara dair farklı bir perspektif sundu. Şaşırtıcı olsa da, The Last of Us'ın Bill ve Frank anlatısı, kıyametteki hayatı ve romantizmi, bu tür içinde şimdiye kadar çok az dizinin sahip olduğu bir şekilde keşfeden, gerçekten dokunaklı bir aşk hikayesiydi.

    Entertainment Weekly ile yaptığı bir röportajda Mazin, anlatı açısından tamamen gerekli olmamasına rağmen, neden Ellie ve Joel'in hikayesinden bu kadar uzaklaşarak Bill ve Frank'i merkeze almaya karar verdiklerini açıkladı: "İlk iki bölümden sonra, seyirci olarak muhtemelen biraz nefes almamız gerekeceğine dair bir sezgim vardı. Salgın Günü ile dizinin şu anki günü arasındaki zamanın geçişini, yaptığımızın aynısını yapmadan, dünyanın parçalandığını göstermenin bir yolunu istedim."

    Dizi, Bill ve Frank'in oyunda anlatılan hikayesinde bazı değişiklikler de yaptı. Orijinal hikayede Bill, Frank'le geçirdiği zamandan sağ kurtulup Joel ve Ellie ile tanışıyordu. Joel'i bir enfeksiyonlu sürüsünden kurtardıktan sonra o, Joel ve Ellie hayatta kalmak için birlikte çalışıyorlar ve sonra Bill diğer ikisine kaçma fırsatı verir. Frank, hikayenin bu noktasında çoktan ölmüştür, çünkü o ve Bill, Frank'in tepelere koşmasına neden olan büyük bir kavgaya tutuşurlar. Enfekte olduktan sonra Frank, kendi eliyle ölmeyi seçer, Bill'den ne kadar nefret ettiğini belirten bir not yazarak intihar eder.

    Dizi ikisinin aşk hikayesini çok farklı bir yöne taşıdı. Frank, yeni bir karakter olmasa da, HBO'nun versiyonu ekranda ilk kez görüldü. Orijinal hikayede Frank zaten ölü olduğu için uyarlanacak çok fazla materyal yoktu dolaysıyla yazarlar bu karaktere tamamen baştan bir kişilik yarattılar.

    The Last of Us, heteroseksüel karakterlerin etrafında dönmeyen, kendi kendine yeten bir ilişki yaratarak eşcinsel hikaye klişelerinden kaçınmaya da özen gösterdi. Aşk hikayesini trajik hale getirmekten de kaçındı. Bunun yerine, kıyametin gerçekliğini keşfederken Bill ve Frank'e birlikte yaşlanma fırsatı veren dokunaklı bir hikaye sundu. The Last of Us 3. bölüm esas karakterlerin yolculuğundan büyük bir sapmaydı, ancak hikayeye gerçekten katkıda bulunan harika bir değişiklikti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top