Hesabım
    "Zombi" Kelimesi "The Last Of Us" Setinde Neden Yasaklandı?

    Görüntü yönetmeni Eben Bolter'a göre "Zombi" kelimesi, çok sevilen HBO serisinin yapımı sırasında sette yasaklanmış bir kelimeydi.

    HBO

    HBO'nun tüm dünyada ilgiyle izlenen oyun uyarlaması The Last of Us setinde "zombi" kelimesi neden yasaklanmıştı? Dizinin görüntü yönetmeni Eben Bolter'a göre; dizinin gerçek odağına öncelik vermek için çekimler sırasında "Zombi" kelimesinin kullanılması yasaklandı. The Last of Us dünyasında, insanlık aniden Cordyceps mantarının bulaştığı kişileri yamyam katillere dönüştüren mutasyona uğramış bir türle karşı karşıya kalıyor.

    Bu Dizileri İzlemek Hiç Kolay Değil: "The Last of Us" Gibi Duygusal Açıdan Yıkıcı Diziler

    Cordyceps kurbanlarının gördüğümüz çeşitli ürkütücü biçimleri, film ve televizyondaki tipik zombilerle benzerlikler içerse de; Bolter, dizinin gerçek çıkış noktası olan karakterlere daha fazla odaklanmak için zombi kelimesinin yasaklandığını açıkladı.

    Sette Z kelimesini söylememize izin verilmedi. Yasaklanmış bir kelime gibiydi. Enfekte olan onlardı, biz bir zombi dizisi değildik. Elbette gerilim yaratan ve zıplatan korku dolu anlar var ama dizi gerçekten karakterlerimiz hakkında. Enfekte olan Cordyceps kurbanlar ise sadece başa çıkmaları gereken bir engel.

    The Last of Us'daki Cordyceps kurbanları, insanları katletmeye yönelik bariz arzuları ve ayaklarını sürüyerek, akılsızca av peşinde koşmaları nedeniyle zombilerle karşılaştırılabiliyor, ancak hikaye bu ayrımı şöyle yapıyor. 2. bölümde Joel'in ortağı Tess Servopoulos (Anna Torv), Ellie'ye, Cordyceps enfekte olanların yalnızca birbirleriyle değil, aynı zamanda tüm ülkede yerin derinliklerine gömülmüş mantar iplikçiklerini de birbirine bağlayan ortak bir bilince sahip olduğunu açıklıyor.

    Dizi Yetmedi Biraz Daha Dağılmaya İhtiyacım Var Diyenlere "The Last of Us" Gibi Filmler!

    The Last of Us'ın gerçek odak noktası, kahramanlarının ilişkileri ve onların dünyasındaki insanlık kavramı. Bu nedenle, enfekte olanlar Joel ve Ellie'nin peşine düşerken, dizinin hikayesinin çoğu, onların büyüyen bağlarını veya karşılaştıkları insanların hayatlarını göstermeye adanmış. Bolter, ekibin karakterlere odaklanmaya ne kadar kararlı olduğunu belirtirken, The Last of Us'ın kalan bölümlerinin de Joel ve Ellie'nin değişen dinamiklerine daha fazla odaklanacağı açık.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top