Hesabım
    "Rings of Power" Yeni Yüzüklerin Efendisi Filmleriyle Rekabet Edebilecek mi?

    Warner Bros. yeni Yüzüklerin Efendisi filmleri geleceğini açıkladı...

    .

    Warner Bros.'un Yüzüklerin Efendisi evreninde geçen birkaç yeni film çekmeyi planladığını duyurmasıyla, Amazon'un Güç Yüzükleri dizisi için alarmlar çalmaya başladı. Görünüşe göre "The Rings of Power" artık kendi evreninde bir rakibe sahip olacak ve bu da mega bütçeli dizinin ikinci sezon başarısını kritik hale getiriyor.

    "The Rings of Power" 1. sezon, eleştirmenler ve hayranlardan karışık eleştiriler aldı, ancak izleyici sayıları son derece yüksekti. Bu yüksek izleyici oranındaki en büyük etken, Prime Video'nun ortalıktaki tek yeni Yüzüklerin efendisi içeriğine sahip olmasıydı. Orta Dünya hayranları tarafından beğenilmese de dizinin büyük bir ses getirdiğini görmezden gelemeyiz...

    Warner Bros. Yeni "Yüzüklerin Efendisi" Filmleri Planlıyor: Peter Jackson Dahil Olabilir!

    Diğer yandan yeni Yeni Yüzüklerin Efendisi filmleri, Amazon'un Tolkien'in dünyasını yorumlamasına bir alternatif sunacak. Üstelik bu filmlere Peter Jackson'ın dahil olması da muhtemel görünüyor. "The Rings of Power"ın gelecek yeni filmler karşısında tutunup tutunamayacağı merak ediliyor. Neyse ki dizi, kendisini yeni Warner Bros. filmlerinden farklı kılabilecek bir çözüme sahip.

    Dizinin avantajı, Amazon'un Tolkien Estate (bütün eserlerin telif haklarını yöneten kuruluş) ile yakın bir çalışma ilişkisine sahip olması. Bu da potansiyel olarak Silmarillion'a erişim sağlıyor. İlk sezon, ünlü legendarium'un bazı karakterlerinden ve ortamlarından yararlanarak Silmarillion'un bazı yönlerine değindi. Warner Bros.'un yeni filmleri Silmarillion'a dokunamayacak, yani Güç Yüzükleri potansiyel olarak yeni rakibinin erişemediği Tolkien hikayelerini anlatabilecek.

    2. sezonda yer alabilecek Silmarillion referansları, dizinin farklılaşması açısından kritik olacaktır. Üstelik Amazon, bu kitaba eğilerek Tolkien eserlerine bağlılığını güçlendirebilir. Tabii ki Amazon'un Silmarillon'un haklarına sahip olmadığının altını çizmemiz gerekli. Ancak Tolkien Estate ile yakın çalışmları, ilk sezonda da Silmarillon'a dair göndermelerin yer alması, yeni sezon için bunun muhtemel bir yol olabileceğini gösteriyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top