Hesabım
    Senaristlerin Grevi "Stranger Things" 5. Sezon Çekimlerini Durdurdu

    Amerikan Senaristler Birliği'nin grevi pek çok yapımın ertelenmesine neden oluyor.

    Netflix

    Netflix'in en popüler dizisi "Stranger Things"in 5. sezon çekimleri, Amerikan Senaristler Birliği'nin (Writer Guilds of America) 2 Mayıs tarihinde başlattığı grev nedeniyle ertelendi.

    Hit dizinin final sezonu olacak olan beşinci sezonunun senaryo çalışmaları geçtiğimiz yıl Ağustos ayında başladı. Çekimlerin de önümüzdeki haftalarda başlaması planlanıyordu. Şimdilik yeni bir başlangıç tarihi belirlenmedi. Grevin iki ay sürebileceği tahmin ediliyor ancak süre uzarsa prodüksiyondaki gecikme süresi de uzayacak.

    Hollywood'da Senaristlerin Büyük Grevi Başladı!

    Dizi sorumluları ve yürütücü yapımcılar Matt ve Ross Duffer, Twitter'da bir açıklama yaparak sette senaristler olmadan çekim yapmaktansa çekimleri ertelemeyi tercih ettiklerini söylediler:

    "Dufferlar konuşuyor: Çekimler başladığında senaryo yazımı ebitmiyor. Muhteşem oyuncu kadromuz ve ekibimizle prodüksiyona başlamaktan heyecan duysak da, bu grev sırasında mümkün değil. Umarız yakında adil bir anlaşmaya varılır, böylece hepimiz işe dönebiliriz."

    İkili daha önce verdikleri röportajlarda çok büyük ölçekli bir sezonla çıkmayı planladıklarını belirtmiş ve beşinci sezonu, Peter Jackson'ın efsane üçlemesini unutulmaz bir şekilde noktalayan "Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü" ile karşılaştırmıştı.

    "Stranger Things"in 4. sezonu 2022'nin en çok izlenen dizisi olarak listelerdeki yerini alırken, beşinci sezonun da aynı başarıyı sürdürmesi bekleniyor.

    Senaristler Grevi Hangi Dizileri Etkileyecek?

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top