Hesabım
    Netflix, Yeni "Wednesday" ve "Peaky Blinders" Dizileri Geliştiriyor

    Netflix, sevilen dizilerin evrenlerini genişleterek "franchise çağı"na giriyor.

    Netflix

    Bloomberg'de yayınlanan yeni bir rapor, Netflix'in en popüler projeleri için yan yapımlar ve devam dizileri planlayarak "franchise çağına" girdiğini bildiriyor.

    Bu projelere, iki devam dizisinin geliştirilme aşamasında olduğu bildirilen dönem gangster draması "Peaky Blinders" da dahil. Bunlardan biri, ana dizinin bitiminden onlarca yıl sonra 20. yüzyıl Boston'unda geçecek ve orijinal "Peaky Blinders" hikayesinin devamı olacak. Diğeri ise Shelby suç klanının reisi Polly Gray'i (Helen McCrory) merkeze alacak.

    Platformun yakın tarihli hit dizilerinden "Wednesday" için de yan hikayeler geliştirdiği bildiriliyor ve bunlardan ilkinin Fred Armisen'in canlandırdığı Fester Amca'yı merkeze alması bekleniyor. Netflix'in amiral gemisi "Stranger Things"i bile geçerek platformun şimdiye kadarki en popüler İngilizce dizisi olan "Wednesday" geçen yıl 250 milyondan fazla izlendi ve bu yılın ilk yarısında hâlâ en popüler 10 dizi arasında yer aldı.

    Geliştirilmekte olan tüm projeler gibi, bunların da gerçekleşeceğinin garantisi yok. Öncelikle yazarların hikayeyi çözmesi ve şirketin yeteneklerle sözleşmeler yapması gerekiyor. Ancak Netflix, "Wednesday"in başarısını artırmak konusunda kararlı görünüyor ve Amazon'da, MGM ile birlikte Addams Ailesi'nin haklarını da alan ve dizinin yapımcılığını bu etiket altında yapan istekli bir ortağı var.

    Netflix'in, "Wednesday" ve Peaky Blinders" dışında, Chris Hemsworth liderliğindeki aksiyon filmi serisi “Extraction”ın dünyasında geçen potansiyel bir diziyi de değerlendirildiği söyleniyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top