Hesabım
    "3 Cisim Problemi"nin 2. Sezonu İçin Hazırlıklar Şimdiden Başladı

    İlk sezonu merakla beklenen bilim kurgu dizisinin devam sezonları için senaryo çalışmaları yapılıyor.

    Netflix

    Netflix'in "Game of Thrones"un yaratıcıları David Benioff ve D.B. Weiss ile “True Blood”ın yapımcısı Alexander Woo imzalı yeni bilim kurgu dizisi "3 Cisim Problemi" (3 Body Problem) 21 Mart'ta prömiyer yapacak.

    Dizi, Liu Cixin'in, 1960'larda Dünya'da başlayan ve evrenin uzak uçlarındaki zamanın sonuna kadar uzanan Hugo Ödüllü roman üçlemesine dayanıyor. Yani "Game of Thrones"un aksine, zaten yazılmış ve yapımcıların doğrudan uyarlayabileceği bir son var.

    Yakın zamanda Collider'a konuşan Benioff, dizinin ilk iki sezonunun kitap üçlemesinin ilk iki cildine oldukça sadık bir şekilde uyarlandığını doğrulayarak, ikinci sezon için ilk müjdeyi verdi.

    Weiss ne kadar ilerlediklerini açıklamadan önce Woo şaşırtıcı bir şekilde şunları söyledi:

    "2. Sezon için elimizde kaba bir fikirden daha iyisi var. Bu plan konusunda kaba fikir aşamalarından çok daha uzağız. O andan itibaren, bilirsiniz, olaylar ne kadar uzaklaşırsa, onlara ilişkin görüşünüz de o kadar bulanıklaşır.

    Ama orada, üçüncü kitapta, sahneler, durumlar ve olaylar bakımından o kadar çok şaşırtıcı yer işareti var ki, oldukça net bir şekilde görebildiğimiz gibi, karakterlerimizin o yere nasıl ulaşacağından tam olarak emin değiliz, ama oraya gitmeleri gerektiğini biliyoruz.

    Çünkü o yer, o yer ve o yer, bu kitapları almamızın ve ilk etapta onları uyarlamak istememizin nedeni."

    Peki ikinci sezonun çekimleri ne zaman başlayabilir? Eğer işler beklendiği gibi giderse çekimlerine bu sonbaharda başlayabileceği bildiriliyor. İlk ikisinden oldukça uzun olan üçüncü romanın farklı bir yaklaşım gerektireceğini de söylüyor:

    "Üçüncü kitap çok büyük. Sanırım diğer iki kitaptan iki kat daha uzun. Yani bu belki bir sezondur, belki iki sezondur. Ama biliyorsunuz, tüm hikayeyi anlatmak için en az üç, belki de dört sezona ihtiyacımız olacağını düşünüyorum.”

    Benioff, kitapların son sayfasının "böyle bir bilim kurgu destanında karşılaştığımız en iyi son görüntü" olduğunu ve bu amaca ulaşmak ve bu görüntüyü ekrana aktarmak için "gözü kara" olduklarını ekliyor.

    "3 Cisim Problemi" 21 Mart'ta Netflix'te!

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top