Hesabım
    The Favourite Yazarı Deborah Davis, "Marie Antoinette" Dizisini Kaleme Alacak

    Marie Antoinette dizisinin senaryosunu Deborah Davis'in kaleme alacağı açıklandı.

    BBC, yeni bir Marie Antoinette dizisi için duyurularını yapmaya devam ediyor.. Açıklamalara göre The Favourite filmiyle başarı yakalayan Deborah Davis, Marie Antoinette dizisinin senaryosunu kaleme alıyor. Hatta dizinin çekimleri Fransa'da başladı bile.

    Yıllar önce Kirsten Dunst'ın başrolünde yer almasıyla hayata geçirilen Marie Antoinette, yeniden çekiliyor. 8 bölümden oluşması planan Marie Antoinette dizisi BBC'de yayınlanacak. Marie Antoinette'in 14 yaşındayken Avusturya topraklarından ayrıldığı ve Fransa'nın veliahtıyla evlendiği biliniyor. Antoinette sürekli olarak Bourbon soyunu devam ettirme baskısı altındadır. Ayrıca Fransa sarayının ağır kurallarına maruz kalıyordur. Marie Antoinette, bugüne kadar bir moda ikonu olarak anıldı. Özgürlüğü, güzelliği, Versailles sarayında hakkında çıkan dedikodular ve tabii "Qu'ils mangent de la brioche.", yani "Ekmek yoksa pasta yiyin" sözüyle anılmaya devam ediyor.

    Alman oyuncu Emilia Schüle, dizide Marie Antoinette'e hayat verecek. Louis Cunningham ise Louis XVI olacak. Jack Archer ve James Purefoy'un yan karakterleri canlandıracağı biliniyor. Deborah Davis'in yanı sıra Louise Ironside, Avril E. Russell ve Chloë Moss, Marie Antoinette'in yazar kadrosunda bulunuyor. Pete Travis ve Geoffrey Enthoven, dizinin bölümlerinin yönetmenliğini üstlenecek.

    Marie Antoinette dizisinin çekimleri şimdilerde, bir zamanlar kendisinin de yolunun geçtiği Châteaux of Versailles, Vaux-le-Vicomte, Lésigny, Champs, Voisins gibi mekanlarda yapılıyor. Dizi, BBC Two'da yayınlanacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top