Hesabım
    House of Dragon'ın Game of Thrones'tan Farklı Bir Tonu Olacak

    House of Dragon'ın showrunnerları, diziden bahsetti.

    The Hollywoof Reporter'ın House of Dragon showrunnerlarından biri olan Miguel Sapochnik ile yaptığı röportajda dizi ile ilgili birçok konu üzerine konuşuldu. Sapochnik'in, yeni Apple filmi Finch hakkında verdiği röportajda, bir Game of Thrones spin-off'u olan House of Dragon ile ilgili söyledikleri ilgi çekti. Yaratıcı isim, House of Dragon'ın Game of Thrones'tan farklı bir tona sahip olduğunu dile getirdi.

    Game of Thrones dizisi 2011 ile 2019 yılları arasında ekranları kasıp kavurdu. Ekranların en çok izlenen dizilerinden biri olarak tarihe geçti. Aynı zamanda kötü bir final ile sonlanması da tarihe geçti. HBO'nun, Game of Thrones finalinin hemen ardından Chernobyl gibi kaliteli bir diziyi yayınlamaya başlaması, dikkatleri Game of Thrones'un üzerinden çekmişti. Bu sırada Game of Thrones spin-off dizilerinin çekileceği açıklandı. Bu dizilerden biri de House of Dragon oldu.

    House of the Dragon, Targaryen Hanesi'nin hikayesini konu ediyor. Game Of Thrones'da yaşananlardan 300 yıl öncesinin aktarılacağı dizi, George R. R. Martin'in Fire & Blood kitabından uyarlanıyor. Ryan Condal ile birlikte dizinin showrunnerlığını üstlenen Miguel Sapochnik, daha önce de Game of Thrones'un birkaç bölümünü yönetmişti. Özellikle Battle of the Bastards ve The Winds of Winter bölümlerinde Sapochnik'in imzası bulunuyor. Ancak Sapochnik ilk kez bir dizinin showrunner'ı olarak görev alıyor.

    Yaratıcı isim, House of Dragon hakkında şu sözleri sarf etti: "Bence orijinal dizinin ne olduğuna oldukça saygılı davrandık. Burada yanlış bir şey yok, yani bir şeyleri tamir etmeye çalışmıyoruz. House of Dragon'ın süreç boyunca gelişip kendini göstereceği bir kendine özgü tonu var. Ama ilk olarak çığır açtığını bildiğimiz orijinal diziye saygı göstermek çok önemli. O diziye sırtımızı dayıyoruz ve o dizi sayesinde buradayız. Bu nedenle saygı göstermemiz, onu yeniden yaratmaya çalışmak yerine övmemiz önemli olan kısım."

    House of Dragon'ın oyuncu kadrosunda Ryan CorrJefferson Hall, David HorovitchGraham McTavish, Matthew Needham, Bill Paterson, Gavin Spokes, Paddy ConsidineOlivia Cooke, Emma D'Arcy, Matt SmithSteve ToussaintRhys Ifans ve Fabien Frankel yer alıyor. Dizi, 2022 yılı içerisinde HBO Max üzerinden izleyici karşısına çıkacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top