Hesabım
    Caitlyn Jenner, Dave Chapelle'e Hak Veriyor!

    Dave Chappel'in stand-up show'u, ortalığı karıştırdı.

    Ünlü komedyen Dave Chappelle'in Netflix'te yayınlanan The Closer stand-up show'u olay yaratmaya devam ediyor. Chappelle'in show'unda LGBTİQ+ hakkında sarf ettiği sözler, sosyal medyada gündem oluşturdu. Jenner ailesinin bir üyesi olan ve birkaç yıl önce trans kadın kimliğini açıklayan Caitlyn Jenner da Chappelle'in haklı olduğunu belirtti.

    Komedyen, daha önce de vefat eden bir trans kadının beyan ettiği cinsel kimliğini yok saymıştı. Bunun bir şaka olduğunu ve Daphne Dorman'ın da bu şakayı sevebileceğini ifade etmişti. Şimdi ise Chappelle, tepkilerle ilgilenmeden yeniden şakalarını yapmaya devam ediyor. Dave Chappelle'in translara karşı sarf ettiği fobik sözler Netflix tarafından da destekleniyor. Geçtiğimiz dönemlerde komedyenin sözleri hakkında karşıt açıklamada bulunan üç Netflix çalışanı, işten çıkarılmıştı.

    Dave Chappelle'in yaptığı şakalardan biri de kendisinin "terf takımı"ndan olduğunu ifade etmesi ve trans kadın genitaliyle dalga geçmesiydi. Çalışanlardan Terra Field "İtiraz ettiğimiz şey bu durumun trans topluluklarına ve özellikle de siyahi trans kadınlara zarar vermesidir." sözlerini sarf ederek tepkisini ifade etmişti. Dear White People yazar ve yapımcısı Jaclyn Moore, Netflix'in Chappelle'i destekleyici tavrı nedeniyle işinden ayrılma kararı vermişti.

    Caitlyn Jenner da Netflix gibi, Dave Chappelle'in özgürce düşüncesini açıklaması gerektiğini ifade ediyor: "Dave Chappelle %100 haklı. Bu konu LGBTQ hareketi ile ilgili değil. Bu konu, 'cancel culture'ın insanların özgürce konuşmalarını engellemeye çalışmasıyla ilgili. Aklımızdaki söylememize engel olmaya çalışan kimselere karşı boyun eğmemeliyiz."

    "Cancel culture"ın toplumda kendi sınırları içerisinde özgürce yaşamaya çalışan insanlara zarar veren kişiyi dışlamak anlamına geldiği biliniyor. Bu durumun Caitlyn Jenner'ın özgürce yaşamaya çalışan ve topluluklarının saygı görmesini bekleyen translara hakaret edilmesini normal karşılaması anlamına geldiği söyleniyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top