Hesabım
    Yüzüklerin Efendisi'nin TV Versiyonu İçin Çalışmalar Hızlandı

    Dizinin İngiltere'deki çekim mekanları belirlendi

    Amazon Prime Video'nun, prodüksiyonu Yeni Zelanda'dan Birleşik Krallık'a taşımasıyla uluslararası manşetlere çıkan “Yüzüklerin Efendisi”nin ikinci sezonu için ilk çekim yerleri belirlendi. Yeni Zelanda prodüksiyon sektörü için büyük bir üzüntü yaratan hareket, Yüzüklerin Efendisi evreninin yeni mekanını duyurması açısından oldukça önemliydi.

    Prodüksiyona yakın kaynaklar, Bray Film Studios ve Bovingdon Airfield'ın büyük bütçeli diziyi çekmek için kullanılan ilk prodüksiyon tesisleri olacağını söylüyor. Çekimler 2022'nin ikinci çeyreğinde başlayacak. Londra'nın batısındaki Maidenhead'de bulunan Bray Film Studios, en büyük plato alanlarından birine sahip durumda. “Mamma Mia” ve “Rocketman” filmleriyle “Bodyguard” ve “Dracula” dizileri stüdyoyu kullanan yapımlar arasında yer alıyor.

    Bu arada, Hertfordshire'da yer alan, Londra'nın kuzey batısındaki Bovingdon Havaalanı, 60 dönüm açık alana sahip. Orada çekilen filmler arasında ise “Justice League” ve “Fast & Furious 6” yer alırken, ITV Studios'un bünyesinde eğlence devinin “Dancing on Ice” filminin çekildiği bir tesis de bulunuyor. Böylesine genişleyen bir yapım için beklendiği gibi, “Yüzüklerin Efendisi” için daha fazla çekim yeri zamanla keşfedilecek. Amazon, bu yılın başlarında, ilk sezonun dünya çapında 2 Eylül 2022'de yayına gireceğini ve bölümlerin haftalık olarak yayınlanacağını doğruladı.

    Dizii, 2017'de ilk kez sipariş edildiğinde birden fazla sezon için onaylandı. Yaklaşık 450 milyon dolara mal olduğu söylenen ilk sezonun çekimleri tamamlandı. Peter Jackson'ın üç orijinal filminin toplam bütçesi 281 milyon dolardı. Amazon, resmi adı da dahil olmak üzere serinin ayrıntılarını yakından koruyor. Bilinen tek şey, dizinin İkinci Çağ olarak adlandırılan dönemde, hem “Yüzüklerin Efendisi”, hem de “Hobbit” kitaplarındaki olaylardan binlerce yıl önce geçtiği. Dizi, uzun süredir korkulan kötülüğün Orta Dünya'da yeniden ortaya çıkışıyla yüzleşirken, gerek tanıdık gerekse yeni karakterlerden oluşan bir topluluğu takip ediyor. Oyuncular arasında Sir Lenny Henry, Morfydd Clark, Peter MullanJoseph Mawle ve Robert Aramayo yer alıyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top