Hesabım
    ‘The Lord of the Rings’ Dizisinden Son Detaylar!

    Dizinin ekibine önemli bir transfer geldi..

    Amazon Studios, yönetmen Wayne Che Yip'i "Lord of the Rings" dizisi uyarlamasının yaratıcı ekibine, yardımcı yapımcı olarak dahil etti. İngiliz-Çinli yönetmen şu anda Yeni Zelanda'da çekilmekte olan fantastik destanın ilk dört bölümüne katkı verecek. Yip, "LOTR" baş yönetmeni J.A. Bayona'yı takip edecek. Amazon Originals dizisinin ilk iki bölümünü yöneten Bayona. "LOTR" serisinin en son yinelemesi, yazar J.R.R. Tolkien'in olaylarından binlerce yıl önce, Orta Dünya'da geçiyor." dedi.

    Tolkien'in orijinal "Yüzüklerin Efendisi" ve "Hobbit" romanlarından da esinlenen sekiz bölümlük dizi, showrunnerlar / yönetici yapımcılar J.D. Payne ve Patrick McKay tarafından yürütülüyor. Yip, “J.D. Patrick & Patrick Payne ve Amazon Studios tarafından Tolkien dünyasına davet edilmek gerçek bir onur. Şimdiye kadar anlatılan en büyük hikayelerin mirasına alçakgönüllülükle katkıda bulunurken, her gün burada, Yeni Zelanda'da inanılmaz bir ekiple çalışmayı dört gözle bekliyorum." dedi.

    Yip, Birleşik Krallık'ta yaşayan meşgul bir TV yönetmeni. Son on yılda BBC’nin "Doctor Who" ve "Tatau", AMC’nin "Preacher", Channel 4’un "Utopia" ve Showtime’ın "The Secret Diary of a Call Girl" gibi tür ve drama dizilerinin bölümlerini yönetti. Yakın zamanda Amazon draması "Hunters" ve yayıncının yeni fantastik dizisi "The Wheel of Time" üzerinde çalıştı.

    Amazon, Tolkien malikanesinden “LOTR” serisinin haklarını güvence altına almak için tahmini 250 milyon dolar yatırım yaptı. Yeni dizi, hikaye anlatımında orijinal metinlerden uzaklaşacağından Amazon için riskli bir girişim. Bu durum, eğer ortaya başarılı bir iş çıkarmazsa hayran tepkilerini de artıracaktır. Amazon, "LOTR" dizisinin "kötülüğün Orta Dünya'da uzun süredir endişe duyudluğu gibi yeniden ortaya çıkmasıyla yüzleşen hem tanıdık hem de yeni bir karakter grubunun hikayesi" olarak tanımlıyor. Henüz prömiyer tarihi için resmi bir açıklama yok.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top