Hesabım
    ‘Last Tango in Paris’ Filminin Skandalları Dizi Oluyor!

    Sansasyon yaratan dizinin arka plan uyarlaması geliyor.

    Bernardo Bertolucci'nin 1973 tarihli filmi “Paris'te Son Tango”nun yapımını çevreleyen çalkantılı olaylar, Lisa Brühlmann (“Killing Eve”) ve José Padilha (“Narcos”) tarafından yönetilecek bir mini dizinin konusu olacak. “Tango” başlıklı dizi, CBS Studios ile Warner Bros. Pictures başkanı Greg Silverman tarafından kurulan bağımsız bir eğlence medya şirketi olan Stampede Ventures arasındaki uluslararası ilk bakış anlaşmasının bir parçası olacak.

    Jeremy Miller ve Daniel Cohn tarafından yazılan, İtalya, Fransa ve ABD'de geçen dizi, “Paris'te Son Tango”nun yapım öncesi, sırası ve sonrasındaki 18 ayı kapsayacak ve filmde yer alan insanların merceğinden anlatılacak. Özellikle, Maria Schneider, Marlon Brando ve Bertolucci dizinin odağında olacak. Film, Bertolucci'nin on yıllar sonra rızaya dayalı olmadığını kabul ettiği rezil tecavüz sahnesiyle tanınıyor.

    Ocak 1973'te vizyona girmesinin ardından filmi tartışma konusu ederken, Brando ve Bertolucci önemli ölçüde kâr etti. Film, bugüne kadarki en yüksek üçüncü yabancı film olan 186 milyon dolarlık düzeltilmiş brüt kazanç elde etti. Oyuncu ve yönetmen, sırasıyla en iyi erkek oyuncu ve en iyi yönetmen dalında Oscar adaylığı ile eleştirel beğeni topladı. Ancak Schneider, filmdeki rolü nedeniyle sömürüldü ve alay edildi, bu da onu bir bağımlılık yoluna itti ve zihinsel sağlığıyla mücadele etmek zorunda kaldı. Rolü için aldığı tek tazminat 4.000 dolardı.

    Brühlmann şunları söyledi: "José ve Stampede bana yaklaştıklarında, proje ve sektör tarihimizin en büyük skandallarından birine daha yakından bakma fırsatı beni anında kaptı. Konu, o zamanlar böyle muamele görmemişti. O dünyaya, tüm bu büyüleyici karakterlerin içine dalma fırsatı ve özellikle de Maria Schneider'a ses verme olasılığı gerçekten heyecan verici." dedi. Padilha şunları ekledi: “Yönetmen ve oyuncular başarının tadını çıkarırken, Maria'nın acısı görmezden gelindi. Yönetmen Lisa Brühlmann ile ortaklaşa, önemli ama genellikle ihmal edilen bir konu olan sanat etiği hakkında bir hikaye keşfetmekten dolayı heyecan duyuyorum.” dedi.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top