Hesabım
    Komedyen ve Oyuncu "Bob Saget" Hayatını Kaybetti

    Bizim Ev dizisinin yıldızı, 65 yaşında aramızdan ayrıldı

    1990'ların en popüler sitcom dizilerinden olan Bizim Ev  (Full House)'deki performansıyla tanınan ve Danny Tanner rolüyle geniş hayran kitlesi edinen, aynı zamanda stand-up sanatçısı olan Bob Saget, pazar günü Orlando, Florida'daki Ritz-Carlton Oteli'nde hayatını kaybetti. Orange County Şerif Ofisi'nin verdiği demeçte, saat 16.00'dan kısa bir süre sonra, polis memurları Grande Lakes'teki Ritz-Carlton Orlando'daki bir çağrıya yanıt verdi ve 65 yaşındaki Saget'i otel odasında tepkisiz bir şekilde buldu.

    Saget, Eylül 2021'de, Haziran 2022'ye kadar sürecek, ülke çapında bir stand-up turuna başlamıştı. Twitter'daki en son gönderisine göre Saget, cumartesi akşamı Jacksonville, Fla'daki Ponte Vedra Konser Salonu'nda performans sergiledi. Ailesi yaptığı açıklamada, “Sevgili Bob'umuzun bugün vefat ettiğini doğruluyoruz ve çok üzgünüz. O, bizim için her şeydi ve canlı performans sergileyerek her kesimden insanı kahkahalarla bir araya getirerek hayranlarını ne kadar sevdiğini bilmenizi istiyoruz. Şu anda mahremiyet talep etmemize rağmen, sizi Bob'un dünyaya getirdiği sevgiyi ve kahkahayı hatırlamak için bize katılmaya davet ediyoruz.” dedi.

    1987'de Saget, D.J. (Candace Cameron)'in babasını oynadığı ABC'nin “Full House”unda Danny Tanner olarak rol aldı. Stephanie (Jodie Sweetin) ve Michelle Tanner (Mary-Kate ve Ashley Olsen)'la birlikte rol aldılar. Dizide, karısının ölümünden sonra kızlarını bekar bir baba olarak yetiştiriyor ve kayınbiraderi Jesse Katsopolis (John Stamos) ve en iyi arkadaşı Joey Gladstone (Dave Coulier) ona yardım ediyor. Dizi 1987'den 1994'e kadar sekiz sezon ve 192 bölüm sürdü. 5. Sezondaki zirvesinde 17 milyondan fazla izleyiciye ulaştı. Ülkemizde de en sevilen diziler arasında yer aldı.

    Netflix, 2016'dan 2020'ye kadar beş sezon ve 75 bölüm süren “Fuller House” başlıklı bir devam dizisi başlattı. Saget, dizinin galası ve finali de dahil olmak üzere devam eden 10 bölümde dizideki rolünü yeniden canlandırdı. 1989'dan 1997'ye kadar Saget, şakalar, pratfall'lar ve sevimli evcil hayvanların komik ev yapımı videolarını sergileyen "Amerika'nın En Komik Ev Videoları"na ev sahipliği yaptı. Saget, bir saatlik özel olarak başladığı gösterinin açılış sunucusuydu ve sekiz sezon boyunca görevini sürdürdü.

    Saget, CBS'in "How I Met Your Mother" dizisinde anlatıcı olarak yer aldı. Gösteri, 2005'ten 2014'e kadar dokuz sezon sürdü. HBO'nun “Entourage” programında kendisinin kurgusal bir versiyonunu oynadı, “1 vs. 100” ve “Nashville Squares” oyun programlarına ev sahipliği yaptı ve gizemli şarkı yarışması “The Masked Singer”da yer aldı. Karanlık, alaycı mizahıyla tanınan Saget'in 2014 yılındaki “That's What I'm Talkin' About”u Grammy Ödülleri'nde en iyi komedi albümü dalında aday gösterildi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top