Hesabım
    Disney, ‘Percy Jackson and the Olympians’ Serisine Onay Verdi

    Disney, TV uyarlaması için çalışmalara başladı

    Variety'nin haberine göre, "Percy Jackson and the Olympians" serisi resmi olarak Disney Plus tarafından onaylandı. Yazar Rick Riordan'ın kitap serisinin dizi uyarlamasının ilk olarak Mayıs 2020'de yayıncıdaki çalışmalarda olduğu bildirildi. Şu anda dizi için oyuncu seçimi devam ediyor. Riordan ve Jon Steinberg, James Bobin'in yönettiği pilot bölümü yazacak. Steinberg şu anda Disney'in 20th Television ile genel bir anlaşması altındayken, Bobin kısa süre önce Disney Plus'ın "Mysterious Benedict Society" dizisi ve "Dora and the Lost City of Gold" filmini yönetti ve yürütücü yapımcılığını yaptı.

    “Percy Jackson” romanları ve dolayısıyla dizisi, gök tanrısı Zeus'un ana yıldırımını çalmakla suçladığı ve yeni keşfedilen doğaüstü güçlerini tanımaya başlayan 12 yaşındaki modern yarı tanrının fantastik hikayesini anlatıyor. Şimdi Percy onu bulmak ve Olympus'ta düzeni sağlamak için Amerika'yı baştan başa dolaşmak zorundadır.

    20th Television Başkanı Karey Burke “Rick Riordan'ın muhteşem Percy Jackson kitaplarını bir televizyon dizisi olarak Disney Plus'a getirmek, bu şirketteki çoğumuz ve Rick'in kendisi için bir görevdi ve Jon, Dan, James ve bir araya getirdikleri mükemmel ekip, kendilerini kanıtladılar. Mükemmel işbirlikçiler oldular. Çalışma arkadaşlarımız sayesinde, bu kitapların tüm heyecanı, aksiyon ve mitoloji hayranlarının beklediği ve sevdiği, çağlar için uyumlu bir uyarlama olacak." dedi.

    Percy Jackson kitap serisi, “The Lightning Thief”, “The Sea of Monsters”, “The Titan’s Curse”, “The Battle of the Labyrinth” ve “The Last Olympian” kitaplarından oluşuyor. Riordan ayrıca, “The Demigod Files” ve “The Demigod Diaries” adlı yardımcı kitabı da yayınladı. İlk iki kitap daha önce uzun metrajlı filmlere uyarlanmıştı. Logan Lerman, Jackson olarak rol aldı. İlki 2010'da, ikincisi 2013'te vizyona girdi.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top