Hesabım
    John Williams, ‘Star Wars’ Evrenine Geri Dönüyor

    Williams, Obi-Wan Kenobi serisinde yer alacak!

    Getty Images/Axelle/Bauer-Griffin

    Dokuzuncu "Star Wars" filmini tamamladıktan iki yıldan fazla bir süre sonra besteci John Williams, "Obi-Wan Kenobi" tema müziğiyle Jedi grubuna geri dönüyor. Williams, Ewan McGregor'un oynadığı karakterin 25 Mayıs'ta Disney Plus'ta yayınlanmaya başlayacaak olan maceralarının müzikal imzasını yazdı. Kaynaklara göre, geçen hafta Los Angeles orkestrasıyla sıkı güvenlik önlemleri altında kayıt yaptı.

    Beş kez Oscar kazanan oyuncunun nadiren televizyon için beste yaptığı düşünülürse, bu hem Lucasfilm, hem de Disney için büyük bir başarı. Haftalık dramatik bir dizi için son teması 1985'te “Amazing Stories” oldu, ancak PBS dizisi için iki tane yazmıştı: 2000'de “Masterpiece Theatre”, 2009'da “Great Performances”. Williams'ın "Star Wars" skorları ise bilindiği üzere birer efsane.

    Williams, Star Wars evreninde, 1977'de orijinal film için Oscar kazandı ve devam filmlerinden beşi için aday gösterildi: 1980'de "The Empire Strikes Back” ve 1983'te “Return of the Jedi”, ardından 2015'te "The Force Awakens”, 2017'de "The Last Jedi” ve 2019'da “Rise of the Skywalker". Ayrıca 2018'de “Solo: A Star Wars Story” ve 2019'da Disneyland'ın “Star Wars: Galaxy's Edge” tema parkının müziğini da yazdı. İkincisi, ona “Star Wars” besteleriyle verilen altı ödülden biri olan en son Grammy'sini kazandırdı.

    8 Şubat'ta 90 yaşına giren Williams oldukça meşgul. Steven Spielberg'in “The Fabelmans” (Kasım'da çıkacak) ve beşinci “Indiana Jones” filminin (önümüzdeki yıl) müziklerini besteliyor. 12-13 Mart'ta Viyana Filarmoni, 19 ve 21 Nisan'da Philadelphia Orkestrası, 25 Nisan'da Pittsburgh Senfoni ve 2-4 Eylül'de Los Angeles Filarmoni'yi Hollywood Bowl'da yönetecek.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top