Hesabım
    Sam Esmail, 'Metropolis'i TV'ye Uyarlıyor!

    Dizinin arkasında Apple TV Plus var

    Variety'nin haberine göre, Sam Esmail'in "Metropolis" uyarlaması Apple'dan onay aldı ve çalışmalar başladı. Drama dizisi, aynı adı taşıyan, 1927 yılında Fritz Lang tarafından yönetilen bilim kurgu filminden esinlenecek. Sessiz film döneminin en büyük ve en etkili filmlerinden biri olarak kabul edilen hikaye, fütüristik Metropolis şehrinde geçiyor.

    Hikayede, şehrin zengin seçkinleri çatı katlarında ve zevk bahçelerinde cömert bir konfor ve rahatlık hayatının tadını çıkarırken, çok sayıda işçi her şeyi çalışır durumda tutmak için şehrin alt bölgesinde tehlikeli makinelerde çalışıyor. Metropolis'in en güçlü adamının oğlu Freder Fredersen, Maria adında genç bir işçiyle tanıştıktan ve bir iş kazasında çok sayıda işçinin ölümüne tanık olduktan sonra bir aydınlanma yaşıyor.

    Esmail, “Metropolis”te yazar, yönetmen, baş yapımcı ve showrunner olarak görev yapacak. Esmail ve Chad Hamilton, Esmail Corp. aracılığıyla yürütücü yapımcılık yapacak. Esmail Corp. şu anda stüdyoda zengin bir genel anlaşma kapsamında bulunuyor. “Metropolis”, Esmail'in filmin bir dizi uyarlamasını geliştirdiğinin ilk kez bildirildiği 2016'dan beri masada yer alıyor.

    Esmail, eleştirmenlerce beğenilen USA Network draması “Mr. Robot"la büyük üne kavuştu. Bu dizi, 2016'da Emmy kazanan Rami Malek için de bir çıkış rolü oldu. “Mr. Robot”, dört sezon boyunca toplamda 14 Emmy Ödülü'ne aday gösterildi. Esmail'in son dönemdeki çalışmaları arasında baş yapımcı ve yönetmen olduğu Amazon dizisi “Homecoming” yer alıyor. Ayrıca, yaklaşmakta olan Starz draması “Gaslit”in yanı sıra “The Resort”, “Angelyne” ve Peacock'ta yeniden başlayacak olan “Battlestar Galactica”nın da baş yapımcısı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top