Hesabım
    Baz Luhrmann, ‘Australia’yı TV İçin Uyarlıyor

    Filmin uzun versiyonu dizi olarak karşımıza çıkacak

    Baz Luhrmann'ın 2008 destanı Australia, bir mini dizi olarak ikinci bir hayata kavuşuyor. Elvis filminin yönetmeni, filmi Amerika Birleşik Devletleri'nde Hulu'da ve uluslararası alanda Disney+ ve Star+'ta yayınlanacak altı bölümlük bir dizi olan Faraway Downs olarak genişletecek ve yeniden tasarlayacak. Proje, tamamen Luhrmann'ın Australia için çektiği görüntülerden, yeni bir son ve güncellenmiş film müziği ile bir araya getirilecek. Dizinin kış aylarında prömiyer yapması planlanıyor.

    Luhrmann; "Aslında, Rüzgar Gibi Geçti tarzındaki geniş kapsamlı destan kavramını alıp onu tersine çevirmek için yola çıktım. İlk ulusun rollerine ve acı verici yara izine ışık tutmak için romantizm ve epik dramayı kullanmanın bir yoluydu bu. Avustralya'nın kendi hayatı varken, bu hikayenin başka bir anlatımı vardı; farklı katmanlara, nüanslara ve hatta epizodik bir formatın keşfetmemize izin verdiği alternatif olay örgülerine sahip. Aynı materyalden alınan Faraway Downs, izleyicilerin keşfetmesi için Avustralya'nın yeni bir varyasyonu olacak.” dedi.

    Film gibi, Faraway Downs da kocası öldükten sonra Avustralya'da büyük bir sığır çiftliğini devralan İngiliz aristokrat Lady Sarah Ashley'nin (Nicole Kidman) hikayesini anlatacak. Avustralyalı sığır baronları onun toprağını almayı planladığında, çiftliğini korumak için bir sığır çobanıyla (Hugh Jackman) güçlerini birleştirir. Hikaye, hükümetin şimdi “Çalınan Nesiller” olarak anılan acımasız ırk politikasına yakalanmış, çift ırklı, Yerli bir Avustralyalı çocuk olan genç Nullah'ın (Brandon Walters) gözünden araştırılıyor. Üçlü, hayatlarını değiştiren dört yıl, Sarah ve arabacı arasındaki bir aşk ilişkisini ve II. Dünya Savaşı'nın kaçınılmaz etkisini deneyimliyor.

    Australia'nın teatral kurgusu iki saat 45 dakika sürüyor. Altı bölümlük dizinin ne kadar süreceği konusunda henüz bir bilgi yok ama 4 saatten az olmayacağı tahmin ediliyor. Disney'in 20th Television şirketi, Faraway Downs'un yapımcısı. Luhrmann, yürütücü yapımcı olarak Catherine Martin, Schuyler Weiss ve Catherine Knapman ile çalışacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top